Vladimir Putin neagă că palatul de pe malul Mării Negre, prezentat de opozantul Alexei Navalnîi, i-ar aparţine

Vladimir Putin neagă că palatul de pe malul Mării Negre, prezentat de opozantul Alexei Navalnîi, i-ar aparţine

Vladimir Putin a negat personal, luni, că ar fi proprietarul unei somptuoase reședințe de pe Malul Mării Negre, așa cum acuză opozantul Alexei Navalnîi, într-o anchetă care a fost publicată pe YouTube și care a strâns peste 86 de milioane de vizualizări, scrie AFP.

„Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat acolo ca fiind bunurile mele nu-mi aparține mie sau rudelor mele”, a spus Putin, în cadrul unei întâlniri cu studenți ruși.Alte ArticoleO femeie a câştigat la Loto cu numerele visate de soţul ei, …Măştile de protecţie FFP2, obligatorii în magazine şi transportul …„Acesta este iadul”: Medicii epuizaţi descriu realitatea …

Navalnîi, care a înregistrat videoclipul înainte de revenirea în Rusia, spune că Putin este beneficiarul unei vaste proprietăți și a unui palat în apropiere de localitatea rusească Gelendjik, pe malul Mării Negre.

Acest ansamblu foarte luxos este dotat printre altele cu podgorii, o sală de hochei pe gheață și chiar un cazinou. Construcția a fost finanțată, spune opozantul, de apropiați ai președintelui rus, precum directorul Rosneft Igor Secin sau omul de afaceri Ghenadi Timcenko.

„Este un stat în cadrul Rusiei. Și, în acest stat, nu există decât un singur țar inamovibil, Putin”, acuză Navalnîi, care adaugă că președintele rus este „obsedat de bogăție și de lux”, informează Hotnews.

Potrivit acestuia, au fost cheltuite 100 de miliarde de ruble (1,12 miliarde euro) pentru construirea acestui complex cu o suprafață totală de 7.000 de hectare, de „39 de ori mai mare ca Monaco”. Oficial, complexul este proprietatea FSB, serviciul secret rusesc.

“Aceasta nu este o casă la țară, nu este o cabană, nu este o reședință. Este un întreg oraș, sau mai degrabă un regat,” afirmă Navalnîi.

Complexul ar fi dotat și cu un tunel săpat prin munte care duce la Marea Neagră. În complex fost construită chiar și o biserică.

Doar palatul are aproape 18.000 de metri pătrați.

Vladimir Putin compară protestele de stradă cu prăbușirea Imperiului Rus

Preşedintele Rusiei a declarat, în cadrul aceleiaşi întâlniri, că politicienii responsabili nu ar trebui să recurgă la acțiuni de masă ilegale pentru a-și atinge obiectivele și ambițiile.

„Toate evenimentele de acest gen despre care tocmai am vorbit – nimeni nu ar trebui să recurgă la ele, încercând să-și apere vreunul dintre obiectivele și obiectivele lor ambițioase, în special în domeniul politicii. Nu așa se face politica, cel puțin responsabil.

Am vorbit deja despre astfel de subiecte de multe ori și vreau să subliniez: toți oamenii au dreptul să-și exprime punctul de vedere în cadrul prevăzut de lege”, a spus el și a adăugat că „orice lucru care depășește legea nu este doar contraproductiv, dar periculos „.

„În niciun caz minorii nu trebuie împinși înainte. Așa fac teroriștii, care conduc femeile și copiii în fața lor. Aici accentul se mișcă puțin, dar în esență este același”.

Toți oamenii au dreptul la activitate politică, să își exprime opinia, să-și promoveze opinia în conștiința publică, dar în cadrul legii. Agențiile de aplicare a legii ar trebui să acționeze și în cadrul legii. Ar trebui, de asemenea, să își îndeplinească datoria de serviciu. Sper că vom putea merge mai departe în acest fel.”, a mai spus Vladimir Putin.

El a reamintit soarta participanților la asaltul Capitolului din 6 ianuarie la Washington.

„Ce vor face cu acești oameni? După cum a spus un executiv al FBI:„ Avem brațe lungi. O să-i luăm pe toți, îi vom prinde pe toți, îi vom închide pe toți”. De la cincisprezece la douăzeci și cinci de ani, în ceea ce privește terorismul intern. Au ieșit și cu lozinci politice, dar în afara legii. De ce ar trebui permis totul în afara legii? Nu”, a adăugat Putin.

Citeşte şi: În Madrid vor fi folosite drone pentru controlul cetățenilor. Un sfert din locuitori sunt în carantină totală

Sursa: RomaniaTV

loading...