Bitcoin e în scădere, după ce a atins un maxim istoric. Moneda virtuală ar putea genera o bulă speculativă

Bitcoin e în scădere, după ce a atins un maxim istoric. Moneda virtuală ar putea genera o bulă speculativă

Bitcoin şi-a diminuat valoarea duminică sub pragul de 32.000 de dolari. Moneda virtuală a revenit, însă, luni, peste nivelul de 33.000 de dolari. Analiştii spun că Bitcoin a pierdut 11% săptâmâna trecută, fiind cea mai mare scădere din luna septembrie.

Valoarea este cu 25% sub recordul de 42.000 de dolari atins în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, transmite agenţia Reuters, citată de Digi24.Alte ArticoleCâţi bani trimit acasă românii care lucrează în străinătate. …Cozmin Guşă vine cu date şocante. „Asta va îngropa …Lovitură pentru Marea Britanie. Mastercard crește taxele UE …

Bitcoin a scăzut considerabil, în condiţiile în care există temeri că moneda virtuală devine una dintre numeroase bule speculative de pe piaţa financiară. Acest lucru atrage atenţia autorităţilor de reglementare.

Bitcoin a scăzut dramatic. Moneda virtuală ar putea fi folosită pentru finanţarea activităţilor ilegale

În timpul audierilor din Senatul american, Janet Yellen, care a fost propusă de președintele Joe Biden pentru șefia Trezoreriei SUA, și-a exprimat îngrijorarea că monedele virtuale ar putea fi utilizate pentru finanțarea activităților ilegale.

Afirmaţia a venit în contextul în care Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene, a cerut reglementarea globală a bitcoin.

Citeşte şi: Banca Centrală Europeană cere reglementarea Bitcoin. Director executiv Bitcoin România: „Nu prea are ce să reglementeze. Spălarea de bani nu a apărut odată cu Bitcoin”

Potrivit sursei citate, scăderea bitcoin a fost determinată şi de un raport al BitMEX Research. Studiul arată că o parte dintr-un bitcoin ar fi putut fi cheltuit de două ori. Acest lucru a afectat încrederea în tehnologia care stă la baza monedei digitale.

În schimb, economiştii sunt rezervați privind şansele ca Bitcoin să intre în circulaţie ca monedă de schimb.

Paul Donovan, economist-şef al diviziei Global Wealth Management din cadrul UBS, spune că acestea au o eroare fundamentală – nu pot fi retrase atunci când cererea se prăbușește. O monedă trebuie să fie stabilă şi să ofere certitudinea că poţi cumpăra şi mâine acelaşi coş de cumpărături ca şi astăzi. Această încredere provine astăzi din abilitatea băncilor centrale de a reduce oferta atunci când cererea este în scădere. Majoritatea criptomonedelor nu au un astfel de mecanism, ceea ce poate permite o prăbuşire a puterii de cumpărare, explică Donovan.

Citeşte şi: Povestea incredibilă a unui programator cu o avere în Bitcoin. A uitat parola şi ar putea rămâne fără 240 de milioane de dolari

Sursa: RomaniaTV

loading...