AstraZeneca adânceşte criza vaccinurilor din Europa. Compania s-a retras de la discuţiile de miercuri, cu UE

AstraZeneca adânceşte criza vaccinurilor din Europa. Compania s-a retras de la discuţiile de miercuri, cu UE

Responsabilul european a menţionat că UE continuă să ceară companiei AstraZeneca explicaţii suplimentare despre anunţul de săptămâna trecută conform căruia va reduce livrările de vaccinuri către Uniune în primul trimestru al anului, din cauza unei ‘scăderi de randament’.

AstraZeneca fusese deja convocată de două ori luni pentru a da explicaţii în faţa reprezentanţilor statelor membre şi ai Comisiei Europene. Justificările sale au fost considerate ‘nesatisfăcătoare’, astfel încât o nouă reuniune a fost prevăzută pentru miercuri, după cum scrie The Independent.Alte ArticolePatru minore au omorât o altă fată într-un hypermarket, în …Pfizer sfidează Europa. Livrează către SUA mai multe vaccinuri …Restricţii în Belgia din cauza COVID-19. Sunt interzise călătoriile …

Citeşte şi AstraZeneca riscă să aibă mari probleme să intre pe piaţa UE. Nemţii spun ca vaccinul are eficacitate de maxim 10% la persoanele de peste 65 de ani

Directorul executiv al gigantului farmaceutic AstraZeneca, Pascal Soriot, a făcut apel la publicul european să dea dovadă de înţelegere în privinţa întârzierilor în livrările plănuite de vaccinuri anti-COVID-19, subliniind însă că firma nu este obligată juridic de un anumit calendar. „Nu este un angajament pe care îl avem cu Europa„, a declarat Soriot pentru cotidianul italian La Reppublica. Din punct de vedere contractual, „noi am spus că vom face toate eforturile posibile”, a adăugat el. Uniunea Europeană a semnat contractul cu compania britanico-suedeză cu trei luni mai târziu decât Marea Britanie, dar se aştepta ca livrările să aibă loc cam în acelaşi timp, a mai spus Soriot în interviu.

Citeşte şi Adina Alberts, un nou avertisment alarmant pentru români. Dezvăluiri-bombă despre Pfizer şi AstraZeneca

Comisia Europeană, care a semnat un contract în august pentru până la 400 milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, este furioasă pe producător după anunţul de săptămâna trecută. Comisia a spus că aştepta 80 milioane de doze până la finalul lui martie, însă acum anticipează ca va primi doar 31 milioane. Pentru UE, ‘ţinta este să livrăm 17 milioane de doze până în februarie‘, a spus Pascal Soriot în interviu, subliniind că vaccinul este produs fără profit.

În acelaşi timp, de pe piaţa asiatică a apărut informaţia că o firmă japoneză este gata să producă 90 de doze de vaccin AstraZeneca.

Sursa: RomaniaTV

loading...