Tulpina britanică de coronavirus se extinde în România. Încă trei cazuri de infectare, depistate

Tulpina britanică de coronavirus se extinde în România. Încă trei cazuri de infectare, depistate

Alte trei persoane infectate cu tulpina britanică de coronavirus au fost depistate în România. Potrivit unor surse medicale citate de Digi24, între cei trei ar fi şi angajaţi de la Şcoala 28. Vă reamintim că la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei a fost depistat săptămâna trecută un caz de infectare cu tulpina britanică de coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, alte 16 cazuri COVID-19 au fost identificate.

Citeşte şi: Vaccin Covid-19. În ce condiții pot face rapelul persoanele depistate pozitiv după prima dozăAlte ArticoleMinistrul Sănătăţii, anunţ crucial despre campania de vaccinare: …Bilanţ coronavirus 27 ianuarie. Aproape 3.200 de cazuri COVID …Vaccin Covid-19. În ce condiții pot face rapelul persoanele …

Ultimul caz de infectare cu tulpina britanică de coronavirus a fost depistat marţi. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani din Constanţa.

„Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.”, se arată într-un comunicat transmis de autorităţi.

Citeşte şi: Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, fotografiată la microscop | FOTO

Sursa: RomaniaTV

loading...