Vlad Voiculescu anunță controale la centrele de vaccinare: ”Există persoane imunizate marcate ca eligibile pentru etapa a 3-a”

Vlad Voiculescu anunță controale la centrele de vaccinare: ”Există persoane imunizate marcate ca eligibile pentru etapa a 3-a”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat controale la centrele de vaccinare din țară, pentru a verifica dacă sunt respectate regulile și dacă se justifică faptul că, în anumite situații, persoane eligibile pentru etapa a 3-a au fost deja imunizate anti-Covid.Campania de vaccinare are astăzi 530 de mii de persoane vaccinate. Vorbim aici de o împărțire aproape în regulă, a acestor persoane, persoane la risc, bătrâni, bolnavi, sunt 74,4%.Celelalte categorii, care nu sunt la risc, sunt 25,4%.Regula pe care Ministerul Sănătății a propus-o este de 75% și 25% la sută.E esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare, în așa fel încăt să garantăm sfârșitul pandemiei.Suntem în top 10 la nivel european, la mia de locuitori, la vaccinare. Sunt lucruri care trebuie îmbunătățite dar, una peste alta, Comitetul duce lucrurile în mod rezonabil mai departe.Ce trebuie să facem în perioada următoare? Trebuie să transparentizăm procesul. Am descoperit intre 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinare sunt 1353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a 3a. Ar putea fi erori de introducere a datelor, sau sunt persoane care au sărit peste rând.Știm că acest lucru s-a mai întâmplat. Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, se vor face echipe de control pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt, la nivelul centrelor de vaccinare.Aproximativ 30% din vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare. Sunt oameni care merg în centre sau centre care nu sunt bine informatizate. Faptul că oamenii nu se programează în platformă și merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care i-am semnalat-o dr Gheorghiță care trebuie remediată cât mai rapid. 30% este mult.Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Lucrul acesta ne îngrijorează.

Sursa: Observator

loading...