Fără ştampilă la Fonduri Europene. Cristian Ghinea: Cine o mai solicită va fi sancţionat

Fără ştampilă la Fonduri Europene. Cristian Ghinea: Cine o mai solicită va fi sancţionat

Fără ştampilă la Fonduri Europene. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că a eliminat ştampila de pe documentele necesare la ministerul pe care îl conduce.

Fără ştampilă la Fonduri Europene. Cristian Ghinea a făcut anunţulAlte ArticoleScandal la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand, sabotată …George Simion promite să nu permită vânzarea companiilor de …Florin Cîţu şi-a pus consilier la cancelarie un patron al …

„Fără ștampilă la fonduri europene. Cine o mai solicită la ministerul pe care îl conduc va fi sancționat

Am semnat astăzi un ordin de ministru prin care le este interzis funcționarilor din zona fondurilor europene să solicite ștampilă pe documente.

Se tot dau legi în acest domeniu, există reglementări, dar proasta obișnuință în administrație continuă acest obicei care nu are nicio bază legală. Niciun birocrat de la stat nu va respecta aceste legi, reglementări care interzic solicitarea ștampilei dacă nu există sancțiuni.

Toate legile pe această temă apărute până acum au fost ignorate fluierând de către funcționărime.

Acest lucru se schimbă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din acest moment.

De astăzi, prin acest ordin, va constitui abatere disciplinară să se ceară ștampilă pe documentele cerute de la autorități, de la beneficiari, de la oricine intră în legătură cu autoritățile de management sau alte departamente ale ministerului”, a scris pe Facebook Cristian Ghinea.

Citeşte şi Tensiuni în coaliţie. Cristian Ghinea acuză PNL că a folosit electoral fonduri europene şi anunţă concedieri

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în luna octombrie a anului trecut legea prin care este eliminată ștampila din administrația publică. Actul normativ prevede că instituțiile administrației publice nu vor mai fi obligate să utilizeze ștampila în relația cu cetățenii sau cu alte instituții.

Astfel, la articolul V din Ordonanța Guvernului nr. 17/2015 sunt adăugate trei noi alineate:

„(2.1) Persoanele juridice de drept public, nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.

(2.2) Persoanele juridice de drept public nu au obligația de a aplica ștampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relația dintre acestea și persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică.

(2.3) Prevederile alineatului (2.2) nu se aplică instituțiilor sau autorităţilor publice cărora prin acte normative de rangul legii, cu caracter special faţă de prezenta ordonanţă, li se impune expres folosirea ştampilelor”.

Citeşte şi Filmarea cu Dan Barna și Cristian Ghinea care a provocat haos în USR. Se cere demisia liderului partidului

De asemenea, prin noua reglementare, funcționarii publici care solicită aplicarea ștampilei pe documentele firmelor sau persoanelor fizice sunt pedepsiți conform legii.

„(1.1) Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, entităţilor fără personalitate juridică, precum şi persoanelor juridice de drept public, aplicarea ştampilei pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri, săvârşită de către persoana din cadrul unei instituţii sau autorităţi publice, constituie abatere disciplinară şi atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale”, conform proiectului legislativ.

Pe 11 septembrie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege.

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...