ARDE ROMANIA? de prof.univ.dr. Nicolae Radu

ARDE ROMANIA? de prof.univ.dr. Nicolae Radu

Sedinte rușinoase! Un primar ales cu speranta de mai bine anunta ordinea de zi apreciind că vor fi discutate probleme mult mai importante, în condițiile în care 5 oameni au murit carbonizati in Spitalul Matei Bals. Patru pacienti aflati carbonizati in salon, iar cel de-al cincilea pacient aflat carbonizat la baie!!!

Trăim in Tara robilor si a surzilor?!

Ce poate sa fie mai important decât viata unui OM?

Alertă la cel mai înalt nivel!

Ședințe de urgență, declaratii si mult fum! Cine mai aduce la viata pe oameni arsi de vii?

Liniile telefonice sunt închise. Cine ridica telefonul? Cine raspunde?

Cum este posibil sa fie transferați pacienții in alte unități medicale fara sa fie anunțate familiile? 53 de pacienți, cu vârste peste 60 de ani au fost mutati in alte spitale! Sa nu uitam ca pacienții erau conectați la aparatele de oxigen!

La nici două luni de la incendiul din sectia ATI Spitalul Județean Piatra Neamt, cand 10 suflete nevinovate, bunici, parinti, frati si surori, au ars de vii si s-au înălțat catre Cer, incompetenta, prostia, ignoranta isi spun cuvantul!

Cine are nevoie de o nesfârșită balbaiala?

Un nou incendiu a avut loc la Spitalul Bals! Alte cinci suflete au murit! Plange Romania! Plang romanii inghetati.in casa! Europa se cruceste!

Pacienti intubati incalziti cu aeroterma! 8n anul 2021 pacienții sunt dezintubati din greseala de la aparatele de oxigen! Romania normala? In anul 2021, sanatatea se cumpara? In 2021 mai avem o sansa la o lume mai buna?

Cand vom deveni Romania normala?

Experți în politici de sanatate? Manageri? Decidenti politici? Cine raspunde? Matei Bals, inca o anchetă fara rezultate?? Demisia nu mai este o solutie! Cu aceeasi nerusinare, unii dintre cei care au pretenția de a fi salvatorii României, ies in fata camerelor de filmat si ridica din umeri!

Sa cerem iertare celor care au murit alaturi de noi!

Imi suna in suflet si in minte strigătul de ajutor al oamenilor care au murit în Lacul Techirgiol, in timp ce aceeasi potentati ai vremii anunțau că au dispus masuri urgente de intervenție, dar ca nu aflau o barca sa ajunga sa scoată din apa înghețată sufletele chinuite!

Imi suna in suflet si in minte, țipetele de groază si de infinită durere ale celor care au ars de vii in spitale! Ma intreb pana cand? Pana cand ne mai rabdă bunul Dumnezeu?

Lumânări aprinse si rugăciuni purtate in suflet!

Cine se face vinovat de toate? Pacientul? Familia aparținătoare? Bunul Dumnezeu?

Dumnezeu sa ii Odihneasca pe toti cei ridicați, în mod nedrept, la Cer. Maternitatea Giulesti, ingerasii arsi de vii! COLECTIV – un cuvânt care arde! Floreasca – un OM acoperit de flăcări pe masa de operatii! ATI Piatra Neamt – O durere care nu se va uita niciodată! Bals – masura neputinței?

Realitatea?

Pacienti prăbușiti pe jos, la primiri urgente, dar personalul medical isi păstra mâinile în buzunar! Rea credinta? Ignoranta? Pacient cu deficit cognitiv, dar externat si trimis singur acasa, în condițiile în care nu stia ce inseamna realitatea!

Social Media anunta ca pacienții se gospodareau singuri in spital! Desi nu este locul sa apreciem asemenea fapte, nu cumva pacienții aveau obligația să pregătească si masa?

Cum este posibil ca în anul 2021, pacienții sa se gospodărească singuri, cu aeroterma si cu soluții împotriva gandacilor, în condițiile în care milioane de euro sunt cheltuiți in sanatate?

Medicii nu sunt intre cei saraci!
O spun mașinile din parcarile spitalelor si casutele de vacanta! Doamnele asitente medicale, cu aproape 6000.lei salariu, schimba cu greu un pampers pentru un părinte, daca nu primeste in buzunarul providentei cel putin 20 de lei!
Cat castiga un om simplu, cu visul de a avea o casa, spulberat de datorii, vânzător la Kaufland?

Normalitate?

Vaccinele Anticovid nu mai sunt pentru urmatoarele 10 zile, precizează decidentii. Căldura lipseste din casa! Căldura lipseste din spitale? Masuri?

Cand iarna bătea deja peste Romania, din lipsa de paturi, pacienții Covid erau tratati in curtea unor spitale, în corturi militare!

Intrebat daca se cunoaste acest lucru, domnul președinte a precizat că vor fi căutate soluții optime!

Sa fie solutia aeroterma adusa de acasa? Cum poate fi păstrată speranta pentru romani?

Ce mai inseamna o zi fara durere? Medicamentele cumpărate de familie pentru pacient de la farmacia fixată strategic peste drum de spital?

Cum este posibil sa credem ca suntem in prima linie, ca luptam cu Covid 19, ca luptam cu mizeria care ne înconjoară, cu lipsa de rusine, cand optimizarea unui sistem de sanatate in colaps, inseamna contracte grase, cu milioane de euro care se rătăcesc tot in buzunarele celor puternici! Cine castiga??

Domnule președinte, Romania are nevoie de sanatate! Nu ascultați promisiunile! Nu incurajati deficiențele de auz. Romania are nevoie de masuri concrete! Dumneavoastral aveti puterea sa aduceti asteptata normalitate!

Romanii se sting, Romania ingheata! Cine stinge lumina?

Speranta nu se stinge niciodata!

Incotro Romania?
Respect, prieteni! Te iubesc, Georgica.

PS. Fără să îmi.doresc polemici, trebuie sa avem un moment de reflecție! Am scris si am rugat la unitatea romanilor! Am scris si am rugat la decentă! Am scris si am rugat de nenumarate ori la responsabilitate! Cui ii mai pasa?

loading...