EXCLUSIV Vlad Voiculescu: „Nu îmi dau demisia, nu mi-a cerut nimeni demisia”

EXCLUSIV Vlad Voiculescu: „Nu îmi dau demisia, nu mi-a cerut nimeni demisia”

EXCLUSIV Vlad Voiculescu: „Nu mi-a cerut nimeni oficial demisia”. Ministrul Sănătăţii spune că la Institutul ”Matei Balș” nu era problemă cu agentul termic și că pacienții nu aveau de ce să vină cu surse de încălzire de acasă.

În direct la la România TV, vineri seara, Voiculescu a precizat că nu i-a cerut niciodată demisia lui Raed Arafat și că nu are nimic să își reproșeze pentru mandatele de ministru al Sănătății.Alte ArticoleIncendiu Matei Balş. Mărturia cutremurătoare a medicului de …Valeriu Gheorghiţă: „Până acum s-au irosit 1.200 de …Incendiu Matei Balş. Arafat: Nu avea autorizaţie ISU

EXCLUSIV Vlad Voiculescu: ”Nu i-am cerut nici măcar o singură dată demisia lui Raed Arafat și am colaborat foarte bine. După tragedia de la Colectiv i-am cerut demisia ministrului, nu lui.

Instalația de oxigen și de electricitate fuseseră verificate și nu era nicio problemă. Existau calorifere și sursa de încălzire funcționa. Nu era cazul ca oamenii să vină cu reșouri. Nu a fost o problemă cu căldura.

Vlad Voiculescu: „Sunt mai mulţi pacienţi care erau încă la Terapie Intensivă, ceea ce înseamnă că încă au nevoie de ajutor vital. Sperăm ca numărul victimelor să rămână acelaşi”

Întrebat dacă are să-şi reproşeze ceva, Vlad Voiculescu a spus: „Personal mi-ar fi plăcut să pot să fac totul din prima zi de mandat: să verific toate spitalele, să iau toate măsurile și ele să fie implementate, să am buget nelimitat. Avem o limitare de timp și de buget. La Institutul ”Matei Balș” au fost alocate fonduri mereu. E un spital, dintre cele puține, care chiar au dus greul în această pandemie.

Cea de-a cincea persoană decedată și găsită în baie (n.r. după 6 ore de la izbucnirea incendiului) nu putea fi salvată, chiar dacă ar fi fost găsită în același moment cu ceilalți.

 

Ministrul Sănătăţii anunţă introducerea de sancţiuni pentru cei care vaccinează persoane fără drept

Stăm pe un butoi cu pulbere, spitalele sunt instituții în care un manager sau altul profitau. Trebuie făcută o reformă în sănătate, așa cum a spus președintele Klaus Iohannis, să luăm taurul de coarne și să evităm o altă nenorocire.”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri seară, că de săptămâna viitoare vor fi introduse sancţiuni pentru responsabilii centrelor de vaccinare care vor folosi doze pentru persoane care nu ar avea dreptul la imunizare în această etapă a campaniei.

Ministrul a spus, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că au existat cazuri în care s-au făcut vaccinuri „la mica înţelegere” sau „pe baza unor prietenii”.

„De săptămâna viitoare vom avea şi sancţiuni foarte clare, în primul rând pentru cei care se găsesc dintr-odată fie generoşi, fie cu rost de business într-un loc anume. Dacă cineva va binevoi să facă vaccinul, dacă un coordonator al unui centru de vaccinare va binevoi să ia un vaccin care ar trebui să meargă către o persoană vârstnică, sau către o persoană cu boală cronică sau către o persoană care are cu adevărat nevoie ca să vaccineze un amic, un vecin sau mai ştiu eu pe cine, va trebui să plătească pentru asta şi suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie”, a afirma

Sursa: RomaniaTV

loading...