Oamenii din Thailanda îşi înscenează moartea. Motivul pentru care fac asta

Oamenii din Thailanda îşi înscenează moartea. Motivul pentru care fac asta

Oamenii din Thailanda îşi înscenează moartea. Templul Wat Bangna Nai din capitala thailandeză atrage peste o sută de persoane pe zi care aleg să participe la această ceremonie în speranţa că le va îmbunătăţi starea materială sau că le va oferi un nou început. Iar în cazul unora din ei, viaţa grea din timpul pandemiei a făcut ca ritualul să capete o importanţă şi mai mare.

„Trebuie să recunosc că sunt stresat zilele acestea pentru că am un venit mai mic din cauza pandemiei şi sunt sigur că toată lumea de aici simte la fel„, a declarat Nutsarang Sihard, proprietarul în vârstă de 52 de ani al unui stand cu mâncare, care a luat parte la ceremonie.Alte ArticoleFranţa îşi închide graniţele pentru ţările din afara UE, …Germania, restricţii de călătorie. Îşi închide porţile …Imagini incredibile cu oameni vaccinaţi pe marginea drumului …

Citeşte şi: Amanta regelui din Thailanda, ridicată în rang chiar de ziua sa de naştere

Oamenii din Thailanda îşi înscenează moartea

Doritorii plătesc 100 de baht (3,30 de dolari) pentru florile, lumânările şi îmbrăcămintea care fac parte din ceremonie.

Ei urmează instrucţiunile călugărilor, stând aşezaţi iniţial într-un sicriu cu capul îndreptat spre vest, direcţia în care sunt îngropate persoanele decedate, apoi se întorc invers, ceea ce simbolizează renaşterea.

„Am simţit că renasc, am revenit la viaţă şi am devenit o persoană nouă„‘, a declarat Nutsarang Sihard.

Citeşte şi: Un nou-născut din Thailanda a purtat o mască de protecţie imediat după naştere, în urma restricţiilor impuse de Guvern FOTO

Un altă persoană care a luat parte la ceremonie, Chonlathit Nimimenwai, în vârstă de 23 de ani, a declarat că a participat deoarece o ghicitoare i-a spus că viaţa ei era pusă în pericol. „M-a făcut să mă simt stresată. De aceea sunt aici astăzi, pentru că vreau să mă simt mai bine„, a spus tânăra citată de Reuters, potriivit Agerpres.ro.

Numeroase temple din Thailanda organizează evenimente similare, iar Prakru Prapath Waranukij, un călugăr care a susţinut ceremonia, a declarat că în pofida faptului că ritualul a primit unele critici online, după părerea sa este important ca lumea să mediteze la moarte şi să accepte. „Le reaminteşte oamenilor că într-o zi vom muri, de aceea trebuie să fim atenţi la modul în care ne trăim viaţa„, a explicat Prakru Prapat Waranukij.

Sursa: RomaniaTV