Pacientul ars din Constanţa a ajuns în Belgia. Medicii au descoperit că este infectat cu trei bacterii

Pacientul ars din Constanţa a ajuns în Belgia. Medicii au descoperit că este infectat cu trei bacterii

Pacientul ars din Constanța a ajuns, vineri, în Belgia. Medicii de acolo l-au evaluat, iar după primele analize s-a descoperit că este infectat cu trei bacterii.

Pacientul ars din Constanţa, infectat cu trei bacteriiAlte ArticoleBilanţ coronavirus 29 ianuarie 2021. Aproape 100.000 de români …RAED ARAFAT, contestat de mai multe organizaţii non-guvernamentaleAvertismentul unui celebru doctor român: „Masca ținută …

Medicii din Belgia a transmis că bărbatul va fi supus unui set de analize suplimentare şi că nu este exlus să descopere mai multe bacterii.

Pacientul cu arsuri care nu a putut fi transferat joi în Belgia a fost trasportat vineri dimineaţa către Bruxelles cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat vineri o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Bruxelles – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient care a suferit arsuri, a informat MApN.

Citeşte şi Un avion SMURD care transporta în Belgia un pacient ars s-a defectat şi s-a întors la sol. Reacţia lui Raed Arafat

Potrivit unui comunicat de presă, echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialişti din cadrul SMURD şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Nicolae Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Agerpres. 

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian vineri, în jurul orei 9,00.

Joi seara, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat că misiunea de transfer în Belgia cu o aeronavă SMURD planificată în cazul unui pacient cu arsuri nu a putut fi efectuată din cauza unei defecţiuni apărute la avion, bolnavul fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Misiunea a fost planificată iniţial pentru miercuri, dar a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi, ca atare, s-a încercat reluarea acesteia joi.

Citeşte şi Scandal la Spitalul Floreasca. O familie susţine că spitalul a pierdut cadavrul unui pacient COVID-19

„Astăzi, 28.01.2021, începând cu ora 08,00, avionul Piper PA-42 Cheyenne III aflat în dotarea IGAv, echipat pentru misiuni SMURD, a decolat de la Bucureşti pentru transferul unui pacient cu arsuri prin electrocuţie de la Iaşi la Bruxelles, Belgia. Odată preluat pacientul de la unitatea spitalicească din Iaşi, în planul derulării misiunii de transfer era prevăzută o aterizare la Timişoara, în vederea alimentării aeronavei. După decolarea de la Timişoara, piloţii IGAv au constatat funcţionarea necorespunzătoare a instalaţiei de presurizare a cabinei avionului şi astfel misiunea de zbor a fost anulată”, a precizat DSU.

În aceste condiţii, s-a luat decizia transferului pacientului la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, la Secţia de chirurgie plastică şi reparatorie.

Sursa: RomaniaTV

loading...