Patru morți în incendiul de la Matei Balș. Vlad Voiculescu: „Vorbim despre institutul cel mai bine finanțat din această țară”

Patru morți în incendiul de la Matei Balș. Vlad Voiculescu: „Vorbim despre institutul cel mai bine finanțat din această țară”

Patru persoane au murit în incendiul care a izbucnit, în această dimineaţă, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, ajuns la faţa locului, a declarat pentru Observator că toţi pacienţii evacuaţi din Institutul Matei Balş, în urma incendiului izbucnit într-unul dintre pavilioane, au fost evaluați la camera de gardă şi urmează să fie transferaţi către alte spitale.

Deja patru pacienți au ajuns la spitalul Marius Nasta, iar alți patru au ajuns la Victor Babeș.”Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la „Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la Matei Balş.Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară.

De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi”, a afirmat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Observator.Reamintim că un incendiu a avut loc la Matei Balș, în această dimineață, pacienții fiind evacuați.Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului.

Reprezentanții ISU spun că au evacuat 120 de pacienți.Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID.

Sursa: Observator

loading...