Postarea virală a unei profesoare: „Dragi elevi, v-am tratat ca pe niște numere. Am încetat să fiu profesor, am devenit birocrat”

Postarea virală a unei profesoare: „Dragi elevi, v-am tratat ca pe niște numere. Am încetat să fiu profesor, am devenit birocrat”

Postarea virală a unei profesoare face înconjurul reţelelor de socializare. Sara Bartolomeo, profesor de istorie și filozofie la liceul Guglielmotti din Civitavecchia, a avut curajul să își recunoască greșelile, să se „dezbrace” în fața celorlalți, scrie Corriere della Sera.

Povestea a fost spusă de ea însăși pe Facebook și a devenit virală în câteva minute, ajungând la aproximativ 100.000 de „aprecieri”.Alte ArticoleRepublica Moldova, cea mai săracă țară din Europa, nu își …Incendiul de la Matei Balş, în presa internaţională. Euronews: …Portugalia impune noi restricţii. Limitează plecările din …

„Cred că am trăit astăzi unul dintre cele mai intense momente din cariera mea de profesor. Totul a început în această dimineață, când după o oră de explicații online, o elevă mi-a spus: ”, scrie în postarea virală a unei profesoare.

În acel moment, profesoara s-a șimțit șocată, apoi spune că i-a ascultat pe elevi și s-a simțit vinovată pentru că în ultimele luni nu a făcut altceva decât să își îndeplinească programul și să se gândească la evaluări: „Am închis canalul empatiei, m-am concentrat să dau bine cu ministerul. Am încetat să fiu profesor și am devenit birocrat”.

„Nu mi-am dat seama (nu a fost intenționat) că elevii mei se sting, le este frică de viitor și că vor doar să fie mai asculți de către adulți. Am plâns cu ei, am plâns pentru ei. Dragi elevi, îmi cer scuze pentru că v-am tratat ca pe niște probleme de rezolvat, îmi cer scuze că nu v-am ascultat tăcerile pline de frică, îmi cer scuze dacă nu am înțeles apatia zilelor voastre fără culoare. Dragi copii, nu trebuie să vă lăsăm să vă stingeți. În final sunteți viitorul nostru”, adaugă Sara Bartolomeo.

Credo di aver vissuto oggi uno dei momenti più intensi della mia carriera da docente. Tutto è iniziato questa mattina,…

Posted by Sara Bartolomeo on Friday, January 15, 2021

Profesoara se declară încă mișcată de ceea ce s-a întâmplat, conform Corriere: „Este important ca lumea adulților să învețe să își recunoască păcatele și să asculte de tineri, altfel riscăm să creăm o generație care ar putea să nu crească, mai ales în perioadele de educație online, în care copiii sunt privați de momente importante”.

Profesoara și-a recunoscut greșeala și sugerează că poate ar fi important ca alți profesori să facă același lucru: „prea des, mai ales în această perioadă, avem tendința de a privi elevii mai degrabă ca pe niște numere, nu ca pe oameni”.

VIDEO O profesoară de la Medicină a devenit virală pe Internet: „Vă pretind sa mă numiţi doamna doctor Mădălina Adam”

Sursa: RomaniaTV

loading...