Klaus Iohannis, filmat pe schiuri la Păltiniş: „E foarte bine. Vă invit să veniţi”

Klaus Iohannis, filmat pe schiuri la Păltiniş: „E foarte bine. Vă invit să veniţi”

Klaus Iohannis a fost filmat la schi, astăzi, pe pârtia de la Păltiniş. Președintele a invitat lumea să vină să schieze.Klaus Iohannis este la schi.Preşedintele a fost filmat în timp ce cobora pârtia de la Păltiniş, în Sibiu.”Cum e la schi, domnule preşedinte?Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţiCum e zăpada la Păltiniş?Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine.

Vă doresc o zi frumoasă!”, a fost dialogul pe care Klaus Iohannis l-a avut cu corespondentul Observator de la Sibiu.Excursia preşedintelui la munte vine la o zi de la incendiul cumplit de la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, în urma căruia cinci pacienţi bolnavi de COVID-19 au murit, unde a ținut un discurs despre reformarea sistemului de sănătate.Klaus Iohannis a mers vineri la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, unde a avut loc incendiul în care au murit cinci persoane.Prezentăm prima reacţia a preşedintelui, imediat după tragedie:”O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoțire grabnică. Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție, în permanență, cu cei care au condus intervenția.A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. (…) Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției la acest incendiu groaznic.Trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut o tragedie la Piatra Neamț, acum, aici, la Balș.

Cu siguranță motivele sunt diverse și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, iar vinovații vor fi sancționați, însă după părerea mea problema este mult mai amplă. Avem de-a face cu probleme structurale în spitale și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate și aștept cât de curând primele idei. Nu vreau să închei scurta intervenție înainte de a spune ceva despre persoanele care, în aceste săptămâni, luni, au fost și rămân eroii mei: medicii, asistentele, întregul personal.

Sursa: Observator

loading...