Vlad Voiculescu anunță dacă renunță la funcția de ministru al Sănătății, după tragedia de la Balș. Sute de protestatari îi cer demisia

Vlad Voiculescu anunță dacă renunță la funcția de ministru al Sănătății, după tragedia de la Balș. Sute de protestatari îi cer demisia

Conferința susținută de Vlad Voiculescu are loc în contextul în care șase pacienți au murit în urma incendiului de la Institutul Matei Balș, iar sute de protestatari au ieșit în stradă și îi cer demisia.

Tragedia de la „Matei Balș” s-a petrecut în dimineața zilei de vineri, 20 ianuarie. Patru oameni au murit arși de vii inițial, ulterior a cincea victimă a fost găsită carbonizată în baie, iar astăzi s-a anunțat decesul celei de-a șasea persoane.Alte ArticoleFlorin Cîțu, în vizită la Matei Balș: „Salariile mari …Fiul lui Cristian Popescu Piedone, atac furibund la adresa guvernanţilor …Mihai Tudose îl numeşte „penibil” pe Vlad Voiculescu: …

Proteste cu sute de persoane în Capitală după tragedia de la Balș

După incendiul cumplit, sute de persoane au ieșit să protesteze în centrul Capitalei. Protestul a început la ora 17, în fața Ministerului Sănătății. Ulterior, oamenii au pornit în marș către Institutul Matei Balș.

Manifestanții își doresc căderea Guvernului Cîțu și, în mod special, cer demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a șefului DSU, Raed Arafat.

George Simion, liderul AUR, s-a alăturat și el sutelor de protestatari revoltați de tragedia cu șase morți de la Institutul Matei Balș.

„Când erau în opoziție și ei cereau demisia. acum văd că nu. E voie la proteste doar când sunt unii în opoziție. Noi suntem opoziția reală a acestui sistem nenorocit și vom lupta pentru a-i da jos pe reprezentații sistemului mafiot. Banii au fost cheltuiți transparent. Toți ar trebui să fim aici dacă nu vrem să murim în continuare în spitale. Noi am ieșit pentru că nu ieșea nimeni. Vom continua prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Cerem demisia ministrului Sănătății și a domnului Arafat, care e nemuritor și rece. Chiar așa, el schimbă guvern după guvern, incident după incident?

Vrem să nu mai murim cu zile în spitale. După demisii trebuie restructurat tot acest minister și să vină specialiști care să nu fure.

Președintele Iohannis e de șase ani la schi și noi murim în spitale. Să dăm de pământ cu acești hoți nenorociți. Își bat joc de tot ce înseamnă România”, a transmis George Simion.

Florin Cîțu: Vinovații vor plăti

Florin Cîțu a anunțat că astăzi a făcut o vizită la „spitalul groazei” și i-a asigurat pe români că vinovații pentru acest incident vor fi pedepsiți.

„Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului. Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce.

Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

 

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...