Germania comandă vaccinuri anti-COVID pentru 2022. „Nimeni nu ştie dacă vom avea nevoie”

Germania comandă vaccinuri anti-COVID pentru 2022. „Nimeni nu ştie dacă vom avea nevoie”

Germania comandă vaccinuri anti-COVID pentru anul viitor. Anunţul a fost făcut sâmbătă de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Oficialul a afirmat, la o întâlnire cu lucrătorii din domeniul sanitar, că s-au făcut progrese privind achiziţia şi administrarea vaccinurilor. Ministrul german al Sănătăţii a amintit că vaccinaţi cu prima doză 2,3 milioane din cei 83 de milioane de locuitori ai Germaniei, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.Alte ArticolePrimele imagini cu Michael Schumacher după accidentul de schi …Elicopter prăbuşit în Cuba. Toţi pasagerii au muritCoronavirus în lume. Peste două milioane de oameni au MURIT …

Guvernelor statelor UE s-au confruntat cu un val de critici din cauza problemelor din din fluxurile de producţie şi aprovizionare, în condiţiile în care toţi cei trei producători de vaccinuri anti-COVID, aprobate până acum de Agenţia Europeană a Medicamentului, au anunţat reducerea numărului de doze ce urmau să fie livrate.

Citeşte şi: Raed Arafat le răspunde protestatarilor care îi cer demisia: Nu voi mai sta un minut în plus dacă mi se va cere acest lucru

Germania comandă vaccinuri anti-COVID pentru 2022. Cum explică oficialii german decizia surprinzătoare

Cea mai mare economie a Europei, Germania a fost paralizată a doua oară, în luna noiembrie 2020, din cauza restricţiilor de circulaţie. În aceste condiţii, mulţi germani nvidiază Regatul Unit, Israelul sau Statele Unite pentru ritmul mai rapid de vaccinare, notează sursa citată.

„Comandăm efectiv chiar acum noi vaccinuri pentru 2022, pentru a dispune de cel puţin anumite cantităţi. Nimeni nu ştie dacă vom avea nevoie de un rapel. (…) Cu extinderea actuală a capacităţilor de producţie, vom comanda vaccinuri din precauţie. Dacă nu vom avea nevoie de ele, bine, dar dacă da, atunci vor fi disponibile”, a spus Spahn, conform Reuters.

Vaccinurile anti-COVID din Rusia şi China, cerute de un oficial german

Sâmbătă, premierii mai multor landuri germane au lansat critici la adresa Guvernului federal de la Berin, înainte reuniunii grupului de lucru pentru vaccinare care va avea loc luni. Actorii naţionali şi regionali au anunţat că vor discuta cu reprezentanţii companiilor farmaceutice şi ai Uniunii Europene.

De altfel, premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a propus noi reguli, în aşa fel încât landurilor să beneficieze de mai multă libertate în desemnarea celor care au nevoie mai urgentă de vaccin.

„Avem nevoie de o economie de urgenţă a vaccinului în care landul stabileşte reguli clare”, a declarat premierul landului Bavaria, pentru ziarul Die Welt.

De asemenea, oficialul bavarez a făcut apel la autorităţi să aibă în vedere utilizarea în Europa şi a vaccinurilor chinezeşti şi ruseşti.

Coronavirus în Germania. Peste 13.000 de cazuri, raportate într-o singură zi

În Germania s-au raportat sâmbătă 13.321 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 794 de decese asociate cu COVID-19, dar numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile a scăzut de la 94 la 91. Guvernul afirmă că pentru a evita suprasolicitarea spitalelor acest indice trebuie să scadă sub 50.

Citeşte şi: Ministrul Sănătății anunță măsuri de urgență după incendiul de la Institutul Matei Balș: Un fond național pentru siguranța pacienților

Sursa: RomaniaTV

loading...