Un bebeluș a ajuns la Terapie Intensivă direct de la botez, după ce a fost scufundat în cristelniță, la Suceava. Bunica a dat alarma

Un bebeluș a ajuns la Terapie Intensivă direct de la botez, după ce a fost scufundat în cristelniță, la Suceava. Bunica a dat alarma

Un bebeluș de șase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, la slujba de botez, în Suceava.Un bebeluș de șase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, la slujba de botez, în Suceava.Copilul, care s-ar fi născut prematur, a fost observat de bunică că nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, dr. Ionut Barsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul a ajuns la biserică în maxim 3 minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația.”În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu”, a spus medicul Ionuț Barsan.Copilul a fost dus la spital și internat pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă.

”Respirație avea, dar nu era eficientă. Cordul bătea, prezența cardiacă era de 130 de bătăi pe minut”, a spus medicul.În mod cert, medicul spune că cel mic a fost înecat cu apă, probabil prin imersie în cristelniță.

Sursa: Observator

loading...