A murit dezvoltatorul primului test rapid pentru coronavirus. Avea 51 de ani

A murit dezvoltatorul primului test rapid pentru coronavirus. Avea 51 de ani

A murit dezvoltatorul primului test rapid pentru coronavirus. În aprilie 2020, când testele pentru coronavirus erau rare şi rezultatele se obţineau greu, dr. Brooks a primit aprobarea de urgenţă a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente pentru tehnica sa, care promitea să crească radical viteza şi siguranţa procesului de testare.

Citeşte şi: Un nou test COVID a fost dezvoltat în Marea Britanie. Oferă rezultatul în doar cinci minuteAlte ArticoleExpert în sănătate: „Vom continua să avem restricţii, …Şase pacienţi transferaţi după incendiul de la Matei Balş …Managerul de la Matei Balş este dispusă să-şi dea demisia: …

A murit dezvoltatorul primului test rapid pentru coronavirus

„În loc să aveţi un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur şi simplu pusă salivă într-un tub”, a spus el pentru Bill Hemmer de la Fox News adăugând: „Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”.

În cele 10 luni de când dr. Brooks a primit aprobarea, lucrătorii din domeniul sănătăţii au efectuat mai mult de patru milioane de teste folosind metoda sa, care rămâne unul dintre cele mai fiabile mijloace de a determina dacă cineva are coronavirus, scrie Mediafax.

Cât costă un test Covid în Europa?

Cu câteva excepţii, între care Ungaria, Letonia, Bulgaria sau Franţa, preţurile testelor PCR sunt mai scumpe în celelalte state ale UE, decât în România. Cât costă un test Covid în Europa este o întrebare la care găsiţi răspuns în rândurile de mai jos.

În România, prețul mediu al unui test RT-PCR este între 350 și 400 de lei, dar cu toţii ne întrebăm cât costă un test Covid în celelalte ţări ale Uniunii Europene, considerând că preţul pe care îl plătim este mai mare decât în alte părţi. În realitate, în multe ţări prețul este mai ridicat, dar puțini sunt cei care trebuie să-l plătească. Libertatea a analizat prețurile testelor RT-PCR pentru COVID practicate în 11 țări din Uniunea Europeană.

UNGARIA: Prețuri plafonate de guvern Pe 21 septembrie, guvernul maghiar a decis plafonarea prețurilor practicate de clinicile private pentru testarea PCR. Astfel, prețul unui test PCR nu poate depăși 19.500 de forinți, adică în jur de 265 de lei.

GRECIA: Teste gratuite în baza asigurărilor private de sănătate În Grecia, prețul-standard al unui test PCR COVID este de 70-80 de euro, adică 340-390 de lei, în cazul furnizorilor privați de servicii medicale. Inclusiv aeroportul din Atena oferă posibilitatea testării PCR. Un serviciu taxat cu 70 de euro, potrivit Greek City Times. Mai scumpă este testarea în centrele drive-in, care ajunge la 150 de euro, adică 730 de lei.

GERMANIA: Costurile le sunt restituite pacientului de către asigurători Pentru nemți, prețul mediu al unui test RT-PCR este de 180 de euro, în jur de 870 de lei, însă puțini ajung să-l plătească. (Vezi AICI mai multe ţări)

Sursa: RomaniaTV

loading...