Ajutoare europene pentru companiile româneşti afectate de pandemie

Ajutoare europene pentru companiile româneşti afectate de pandemie

Ajutoare europene pentru companiile româneşti afectate de pandemie. Banca Europeană de Investiţii a anunţat luni o cooperare cu Fondul European de Investiţii şi Deutsche Leasing România, care va permite companiilor româneşti afectate de pandemia de coronavirus să beneficieze de finanţare suplimentară prin leasing în valoare de 370 milioane euro.

„Prima cooperare dintre Grupul BEI şi Deutsche Leasing România va contribui la consolidarea investiţiilor companiilor româneşti active în sectoarele afectate de COVID-19. Noua cooperare dintre Banca Europeană de Investiţii, Fondul European de Investiţii şi Deutsche Leasing România va permite companiilor locale de pe întreg teritoriul României să beneficieze de finanţare suplimentară prin leasing în valoare de 370 milioane euro”, a anunţat Banca Europeană de Investiţii.Alte ArticoleCe se va întâmpla cu economia României în 2021? Daniel Dăianu: …Asigurarea RCA cu decontare directă. Preşedintele ASF spune …Românii îşi fac planuri de vacanţă. Peste 14.000 de persoane …

Sprijinul BEI este susţinut de o garanţie de la Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), ca parte a Planului de Investiţii pentru Europa, potrivit Agerpres.

Noile iniţiative sunt menite să sporească rezistenţa afacerilor româneşti, care se confruntă cu impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19). De asemenea, sunt menite să crească finanţarea pentru agricultură şi investiţiile în echipamente, majoritatea celor care vor beneficia de împrumuturi fiind în zonele rurale.

Noul acord între Banca Europeană de Investiţii (BEI), Fondul European de Investiţii (FEI) şi Deutsche Leasing România include în plus suma de 25 de milioane de euro ca suport ţintit pentru investiţii în domeniul schimbărilor climatice.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu economia României în 2021? Daniel Dăianu: Ţinta de deficit fixată de Guvern este foarte ambiţioasă

„Sprijinit de Planul de Investiţii pentru Europa, acest acord între Banca Europeană de Investiţii şi Deutsche Leasing va face disponibil leasing financiar suplimentar pentru afacerile locale româneşti, şi în special va ajuta IMM-urile situate în zonele rurale să finanţeze echipamentul specializat de care au nevoie în operaţiunile lor, şi prin urmare va ajuta la dezvoltarea economică susţinută şi a locurilor de muncă, în această perioadă dificilă”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul responsabil pentru economie.

Până acum, Planul de Investiţii pentru Europa a mobilizat investiţii de 546 miliarde de euro în UE, peste 1,4 milioane de IMM-uri beneficiind de aceste fonduri.

Citeşte şi: Magazinele online sunt viitorul. Estimările experţilor în comerţ online pentru 2021

Sursa: RomaniaTV

loading...