Al optulea deces după incendiul de la Matei Balş

Al optulea deces după incendiul de la Matei Balş

Încă un deces după incendiul de la Institutul Matei Balș din Bucureşti. Este vorba despre un pacient în vârstă de 87 de ani, infectat cucoronavirus, care se afla în Pavilionul V în momentul incendiului şi a fost mutat ulterior într-un alt corp al Institutului Matei Balş, anunţă surse citate de România TV.

În acest moment, bilanțul deceselor după incendiul de la Matei Balș a ajuns la 8 persoane.Alte ArticoleExpert în sănătate: „Vom continua să avem restricţii, …Şase pacienţi transferaţi după incendiul de la Matei Balş …Managerul de la Matei Balş este dispusă să-şi dea demisia: …

Şase dintre pacienţii transferaţi la spitale din Bucureşti după incendiul de la Matei Balş sunt în stare gravă, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii. 11 pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă.

1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

2. Spitalul Universitar de Urgență  București: 4 pacienți – 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.

4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC – 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 – 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).

7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți – 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat si 1 pacient intubat, în stare gravă).

9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) – stare critică.

10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă.

11 . Spitalul Monza – 3 pacienți, stare stabilă.

Citeşte şi: Traian Băsescu rupe tăcerea după tragedia de la Matei Balș: 310 spitale nu au autorizație de incendiu

O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani continuă luni cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului „Matei Balş”, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19.

Potrivit unor surse judiciare, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei se vor relua audierile de martori, fiind chemate cadre medicale, dar şi rude ale victimelor.

La INML au mai rămas de identificat două dintre victimele incendiului, ale căror trupuri au fost carbonizate.

Anchetatorii desfăşoară şi verificări referitoare la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi de pază a spitalului.

Între pacienţii transferaţi de la Institutul „Matei Balş” se află şi judecătoarea Gabriela Baltag şi soţul acesteia, anunță Antena3. După incendiu, cei doi au fost internați la Spitalul Sf. Ioan din Capitală. Potrivit sursei citate, judecătoarea era infectată cu COVID-19.

Sursa: RomaniaTV

loading...