Florin Cîţu anunţă austeritate: „2021 este anul reformelor. Cine nu se reformează, nu primeşte bani”

Florin Cîţu anunţă austeritate: „2021 este anul reformelor. Cine nu se reformează, nu primeşte bani”

Florin Cîțu a anunțat luni că bugetul pe 2021 „va mai întârzia puțin”, precizând că anul acesta este anul reformelor. Premierul cere reduceri de buget la toate ministerele şi este nemulțumit de sumele cerute de miniștri pentu bugetul din acest an și spune că ținta guvernului e să reducă cheltuielile și să eficientizeze activitatea.

„Bugetul pe 2021 întârzie puțin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru. Subvențiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reformele care vin, vom forța aceste reforme prin limitele din buget, dar este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care au doar pierderi și vor câștiga doar șmecherii. Întârzie puțin, adică nu o să fie adoptat mâine în ședința de guvern.”, a anunțat premierul Florin Cîţu.Alte ArticoleNicuşor Dan, sub tirul USR-PLUS. Voiculescu şi Ungureanu îşi …Diana Şoşoacă cheamă românii la revoltă: „Poporul …Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu şi-au …

Florin Cîţu, nemulţumit de cheltuirea banilor alocaţi ministerelor

„Sunt foarte mulți bani care se duc în sănătate. 65 de miliarde în sănătate, numai anul trecut. Trebuie să vedem cum sunt cheltuiți. Miniștri trebuie să vină cu măsuri de reducere de cheltuieli pentru ministere. Dacă nu vin, vor fi reduse cheltuielile și vom face modificări. Există o anumită rezistență la a face reforme, dar asta e mandatul acestui guvern. Anul trecut am stabilizat economia. Daca aceste reforme nu vor exista, companiile respective nu vor mai primi bani. Trebuie sa prezinte un plan de reforma astfel incat sa aiba profit. „, a declarat Florin Cîțu.

Citeşte şi: Gabriela Firea dă de pământ cu Voiculescu, după ce acuzat-o că e responsabilă de problemele de la Balș: „Mor bolnavi din cauza incompetenței criminale care vă caracterizează”

Sursa: RomaniaTV

loading...