Kelemen Hunor îl contrazice pe Florin Cîţu: „Nu există un acord pentru înghețarea pensiilor. Punct”

Kelemen Hunor îl contrazice pe Florin Cîţu: „Nu există un acord pentru înghețarea pensiilor. Punct”

Întrebat dacă susține înghețarea pensiilor în 2021 și dacă s-a discutat în coaliția de guvernare acest subiect, liderul UDMR, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu s-a discutat niciun moment așa ceva. Va exista așa cum este în programul de guvernare o creștere împărțită pe patru ani de zile. De înghețare nu am vorbit niciun moment. Nu există niciun acord pe înghețarea pensiilor. În programul de guvernare și în discuțiile de dinainte de a forma Guvernul, noi am luat un angajament că pensiile vor crește 4 ani de zile, în acel procent de 40 și ceva la sută, cum este în lege, nu într-un an, doi. Nu am discutat și nu există un acord pentru înghețarea pensiilor. Punct.”

În schimb, Kelemen Hunor susține eliminarea tuturor pensiilor speciale.Alte ArticoleVicepremierul Dan Barna are veşti proaste pentru bugetari. Ce …Protest la Parlament. Se cere demisia lui Vlad Voiculescu de …Marcel Ciolacu sare la gâtul lui Cîţu: „Totalul cheltuielilor …

Florin Cîțu a fost întrebat luni despre posibilitatea înghețării pensiilor. Premierul a suferat că nu va mai exista o creștere a punctului de pensie anul acesta.

„Pensiile vor fi anul acesta mai mare decât anul trecut. Pensiile au crescut anul trecut cu 14% asta înseamnă că anul acesta începe cu cheltuieli mai mari cu pensiile de 9 miliarde de lei”, a răspuns premierul.

Sursa: RomaniaTV

loading...