Mesaj al Arhiepiscopiei Sucevei, după moartea bebelușului scufundat în cristelniță: „Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin”

Mesaj al Arhiepiscopiei Sucevei, după moartea bebelușului scufundat în cristelniță: „Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin”

Un bebeluş în vârstă de doar 6 săptămâni, care a intrat în stop respirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, într-o biserică din Suceava, a murit la Terapie Intensivă, iar încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava.Arhiepiscopia Sucevei a emis un comunicat, în care îşi exprimă durerea şi tristeţea despre trecerea în nefiinţă a „pruncului Iustin”. De asemenea, Arhiepiscopia precizează că a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare.”Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea. Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc”, scrie Arhiepiscopia.Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine. S-a întâmplat la doar câteva minute după scufundarea tradițională în cristelniță, în timpul botezului. Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maxim trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.Copilul a fost dus la spital și internat pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă. ”Respirație avea, dar nu era eficientă. Cordul bătea, prezența cardiacă era de 130 de bătăi pe minut”, a spus medicul.În mod cert, medicul spune că cel mic a fost înecat cu apă, probabil prin imersie în cristelnița cu apă.

Sursa: Observator

loading...