Prima persoană testată pozitiv, după ce a primit ambele doze de vaccin Pfizer. Cum explică specialiştii situaţia

Prima persoană testată pozitiv, după ce a primit ambele doze de vaccin Pfizer. Cum explică specialiştii situaţia

Democratul Stephen Lynch, congresman de Massachusetts, a anunţat că a fost testat pozitiv după ce a mers la inaugurarea preşedintelui Joe Biden. Ştirea a făcut înconjurul  presei internaţionale deoarece Lynch fusese deja injectat cu ambele doze de vaccin de la Pfizer, după cum transmite CBS.

Cu toate astea, el s-a infectat după ce un alt coleg din biroul său din Boston a fost testat pozitiv. Vestea nu are însă motive să îngrijoreze populaţia, spune William Haseltine, fost profesor la Harvard. Eficienţa vaccinurilor nu este de 100% astfel că vor mai exista cazuri izolate cu persoane testate pozitiv deşi credeau că s-au imunizat.Alte ArticolePeste 20.000 de evrei ultraortodocşi au sfidat restricțiile …RyanAir preconizează pierderi de aproape 1 miliard de euro şi …O înregistrare video arată poliţişti din SUA maltratând …

Citeşte şi A şaptea tranşă de vaccin Pfizer, 163.800 de doze, a ajuns luni în România

Vaccinul Pfizer necesită două injecții, ambele doze la distanţă de trei săptămâni una de alta. Vaccinul are o rată de eficacitate de 52% între prima și a doua doză, conform datelor evaluate de FDA. Eficacitatea vaccinului urcă la 95% la șapte zile după a doua doză.

Experții în sănătate publică spun că este nevoie de aproximativ două săptămâni, după a doua doză, pentru a obține imunitatea deplină oferită de vaccin. Chiar și atunci, cercetătorii nu știu încă dacă vaccinurile previn infecția și transmiterea virusului; ei știu doar că vaccinurile ar trebui să te împiedice îmbolnăvirea. Săptămâna trecută, Lynch a vizitat Centrul Medical Jamaica Plain VA, la o zi după ce oficialii de acolo au confirmat că aproape 2.000 de doze de vaccin Moderna COVID-19 au fost alterate atunci când un antreprenor de curățare a slăbit accidental o priză electrică la un congelator.

Citeşte şi Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Pe ce loc se află România

Sursa: RomaniaTV

loading...