Roi de cutremure cu magnitudine peste 5

Roi de cutremure cu magnitudine peste 5

Roi de cutremure în Turcia. Trei seisme, cel mai mare cu magnitudine 5.5, au avut loc în Turcia, toate fiinde mică adâncime.

Un cutremur cu magnitudinea 5 a avut loc şi  în Grecia. Seismul a avut loc luni dimineaţă în largul insulei greceşti Lesbos, fără a fi înregistrate victime sau daune semnificative.Alte ArticoleFuziunea secolului este pregătită în SUA între doi giganţi …ATENTAT TERORIST: un hotel din capitala Somaliei, ţinta unui …Mortul de Covid emblematic din Wuhan rămâne necunoscut. Se …

Informațiile au fost furnizate de Institutul de geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, potrivit INFP.

Seismul a avut loc la 4:46 GMT (7:46 ora locală) şi a fost urmat de două replici luni dimineaţa cu magnitudinea 4,8, respectiv, 4,5.

Roi de cutremure. Un cutremur cu o magnitudine mică de 5,5 grade a fost raportat dimineața în apropiere de Mitilene, Lesbos, Marea Egee de Nord, Grecia.

Potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ), cutremurul a avut loc luni, 1 februarie 2021, la ora 10:35, ora locală, la o adâncime mică de 10 km. Cutremurele de mică adâncime sunt resimțite mai puternic decât cele mai adânci, deoarece sunt mai aproape de suprafață. Magnitudinea, epicentrul și profunzimea exactă a cutremurului ar putea fi revizuite în următoarele câteva ore sau minute, pe măsură ce seismologii analizează datele și își perfecționează calculele, sau pe măsură ce alte agenții își publică raportul.

Pe baza datelor preliminare seismice, cutremurul ar fi trebuit să fie simțit pe scară largă de aproape toată lumea din zona epicentrului. S-ar putea să fi cauzat daune ușoare până la moderate.

Scuturarea moderată a avut loc probabil în Agios Fokas (pop. 16) situat la 4 km de epicentru, Polichnitos (2.700 pop.) La 11 km și Agiasos (2.300 pop.) La 19 km.

În Skopelos (pop. 1.500) situat la 22 km de epicentru și în Mytilene (pop. 28.300) la 34 km distanță, cutremurul ar fi trebuit să fie simțit ca o ușoară scuturare.

S-ar fi putut simți o scuturare slabă în Menemen (pop. 53.500) situat la 86 km de epicentru, Bergama (pop. 57.200) la 86 km distanță, Urla (pop. 45.200) la 88 km distanță și Burhaniye (pop. 38.100) la 88 km distanță.

Două cutremure au zguduit România după miezul nopţii. Unul în Vrancea și altul în zona Mării Negre

Ultimul cutremur major din Grecia, cu magnitudinea 7, a avut loc pe 30 octombrie 2020 în Marea Egee, între insula greacă Samos și orașul turcesc Izmir. Cutremurul a provocat și valuri seismice, atât în Grecia, cât și pe țărmul turcesc. După cutremur, au existat peste 650 de replici, 40 dintre ele cu magnitudine de peste 4. Atunci, peste 100 de persoane și-au pierdut viața și circa 1000 de oameni au fost răniți.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...