Românii îşi fac planuri de vacanţă. Peste 14.000 de persoane au cumpărat pachete turistice în staţiunile de pe litoral

Românii îşi fac planuri de vacanţă. Peste 14.000 de persoane au cumpărat pachete turistice în staţiunile de pe litoral

Românii îşi fac planuri de vacanţă. Potrivit datelor portalului litoralulromânesc.ro, de la începutul lunii ianuarie 2021 peste 14.000 de români au achiziţionat deja pachete turistice în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă o dublare faţă de luna noiembrie 2020.

Românii îşi fac planuri de vacanţăAlte ArticoleVicepremierul Dan Barna anunţă disponibilizări în sistemul …Economica.net: Metroul Otopeni. Guvernul pune cruce secțiunii …Cel mai mare deficit din istoria României în 2020: 9.79% din …

„Optimismului generat de startul şi derularea în bune condiţii a campaniei naţionale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanţe. Mulţi îşi fac deja planurile pentru concediul de vară şi îşi rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie – o lună încă a incertitudinilor în privinţa evoluţiei pandemiei şi a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice – în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, a declarat Ionuţ Nedea, director general Litoralulromanesc.ro, potrivit Agerpres. 

Citeşte şi Zile libere în plus în 2021. Ce trebuie să faci pentru o nouă minivacanţă anul viitor

Cei care au cumpărat deja vacanţe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către staţiunile Mamaia – care este în continuare cea mai populară destinaţie de vară pe litoralul românesc – şi Eforie Nord. Preţul mediu al unui sejur achiziţionat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Dar au fost şi români dispuşi să aloce bugete mai mari pentru vacanţa la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopţi, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei.

Citeşte şi Copiii care pleacă în vacanţă cu părinţii vor intra în carantină la întoarcerea în ţară dacă au mers în zone cu risc epidemiolog ridicat

Printre cele mai solicitate unităţi de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive şi cele care pun la dispoziţie facilităţi pentru familiile cu copii. „În perioada analizată, observăm o creştere a cererii pentru pachetele all inclusive, interesul datorându-se reducerilor de până la 49% acordate prin programul Înscrieri Timpurii. În contextul incertitudinilor generate de pandemie, am venit în sprijinul turiştilor noştri cu o asigurare storno care include protecţia în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno”, a precizat Ionuţ Nedea.

Reprezentanţii Litoralulromanesc.ro se aşteaptă în vară la o revenire a turiştilor în destinaţie, în condiţiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care şi-au făcut vacanţele la Marea Neagră, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...