Succesul vaccinului Pfizer, după administrarea celei de-a doua doze. Sub 0,1 din vârstnicii din Israel s-au infectat cu Covid

Succesul vaccinului Pfizer, după administrarea celei de-a doua doze. Sub 0,1 din vârstnicii din Israel s-au infectat cu Covid

În ceea ce-i priveşte pe vârstnicii din Israel, de peste 60 de ani, 531 dintr-un total de aproximativ 750.000 vaccinaţi complet au fost testaţi pozitiv, ceea ce reprezintă 0,07%. Mai puţini de atât – 38 – au prezentat simptome de boală, fiind spitalizaţi cu simptomatologie moderată, gravă şi critică, potrivit NBCNews.

Scăderea este pusă pe seama vaccinării şi nu pe seama măsurilor restrictive adoptate în ţară.Alte ArticoleVaccin chinez antiCovid fals. Autorităţile au arestat peste …Oraş de peste două milioane de locuitori, în carantină după …Avertismentul cumplit al unui reputat epidemiolog. Noua variantă …

Ministerul israelian al Sănătăţii a analizat dosarele medicale în cazul a aproximativ 1 milion de oameni, dintre care 743.845 au vârste de peste 60 de ani, la cel puţin şapte zile după ce au primit a doua doză de vaccin.

Citeşte şi Israel resimte deja efectele pozitive ale vaccinului Pfizer. La trei săptămâni după prima doză, numărul spitalizărilor a scăzut cu 60% în rândul persoanelor de peste 60 de ani

Au fost înregistrate trei decese în rândul celor cu vârste de peste 60 de ani vaccinaţi. Este posibil ca persoanele să fi contractat coronavirusul înainte ca imunitatea să se formeze.

Înainte ca vaccinul să îşi facă efectul, au fost înregistrate peste 7.000 de infecţii, cu mai puţin de 700 de cazuri moderate şi critice şi 307 decese.

Datele ministerului sugerează că infecţia şi declanşarea bolii au scăzut semnificativ începând cu 14 zile de la administrarea primei doze de vaccin.

Israelul, ţară cu aproximativ 9 milioane de locuitori, a livrat cinci milioane de doze de vaccin, iar circa 1 milion de oameni au primit două doze.

Citeşte şi Israelul INTERZICE zborurile internaționale pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Totuşi, în ultima lună, în ciuda celui de-al treilea lockdown impus în Israel, a fost înregistrat cel mai ridicat număr de decese asociate COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate joia trecută. Un procent de 30% din numărul total de israelieni care au decedat din cauza virusului au murit în această perioadă, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii de la Ierusalim. Când Israelul a impus un al treilea lockdown naţional pe 27 decembrie, bilanţul total al deceselor era de 3.222. Joi, morţii de Covid ajunseseră la 4.612.

Israelul a înăsprit restricţiile pe 7 ianuarie. În plus faţă de baruri, restaurante şi centre comerciale care erau deja închise, şcolile şi grădiniţele au fost de asemenea închise, cu excepţia învăţământului special. Cu toate acestea, seminariile religioase din regiunile ultra-ortodoxe au ignorat aceste reguli.

Sursa: RomaniaTV