Vlad Voiculescu, noi detalii despre tragedia de la Matei Balş: La pavilionul 5 nu era o măsură în ceea ce priveşte siguranţa la incendiu!

Vlad Voiculescu, noi detalii despre tragedia de la Matei Balş: La pavilionul 5 nu era o măsură în ceea ce priveşte siguranţa la incendiu!

„Când Inspecţia Sanitară vine în control, lasă un set de măsuri. Nu lasă nimeni o scrisoare specială. Sunt responsabilităţi şi responsabili. Nu poţi să spui că un spital care aparţine de ministerul Sănătăţii e derogat de orice fel de responsabilitate. În acel spital sunt responsabilităţi clare, trebuie să vedem ce s-a greşit. În sine, pentru că am citit în detaliu ce s-a întâmplat la Matei Balş nu a fost o măsură la pavilionul 5, dacă vorbim de siguranţa la incendiu. Acolo unde s-a întâmplat nenorocirea, nu era o secţie de terapie intensivă. În sine, dacă vreţi opinia mea, modul în care s-a gândit controlul a fost limitativ, limitat. S-a limitat la ATI deşi  uitaţi, pericolul e şi la alte secţii.

Orice scrisoare şi orice măsură se face de un om anume. Dacă doar ministrul e responsabil, totul se blochează acolo. Nu poate un singur om să le facă pe toate. Ministrul trebuie informat, după care dacă sunt decizi strategice de luat, să acţionăm.  Ministrul nu trebuie să spună nimic, ministrul poate să dispună alte măsuri, sau sancţiuni. La o lună aflăm care din măsurile luate de la Piatra Neamţ au fost încălcate.Alte ArticoleBILANȚ VACCINARE 1 FEBRUARIE. Aproximativ 30.000 de români …Nelu Tătaru dă de pământ cu noul ministru al Sănătăţii: …Ministerul Sănătăţii, lămuriri despre Ivermectină: Medicamentele …

Dacă vrem să ne gândim serios la lucrurile care chiar ar îmbunătăţi, nu aruncând cu bani  în sistem se rezolvă problemele. Am văzut finanţările din ultimii ani de la Matei Balş au fost de milioane de euro, în mai mulţi ani”, a declarat Vlad Voiculescu, la B1.

Ştire în curs…

Sursa: RomaniaTV

loading...