Nicuşor Dan o ironizează pe Clotilde Armand după ce a spus că-i pasează spitalele la Primăria Capitalei: Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții, eu vreau să le administrez

Nicuşor Dan o ironizează pe Clotilde Armand după ce a spus că-i pasează spitalele la Primăria Capitalei: Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții, eu vreau să le administrez

Nicuşor Dan o ironizează pe Clotilde Armand după ce a spus că-i pasează spitalele la Primăria Capitale. Edilul a declarat că e de acord să primească cele patru spitale ”dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală”, acesta subliniazăcă ”Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei”, și a spus că le va prelua în administrare dacă va fi asigurată finanțarea acestora.

„Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta.Alte ArticoleVictor Ponta îl ironizează pe Florin Cîţu. Primul program …Gabriela Firea: „Domnilor Orban, Barna, Cioloş, le-aţi …Scandal după scandal la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand …

Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari.”, a declarat Nicuşor Dan.

Armand a distribut joi pe reţelele de socializare că Primăria Sectorului 1 a transferat către Primăria Generală Spitalul de Urgență, Spitalul de Arși, Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Oftalmologie, invocând o hotărâre din 2010 a consiliului local. Clotilde Armand a invocat o decizie a Curții de Conturi.

Nu e clar însă din ce a scris Clotilde Armand cine va asigura bugetul celor patru spitale.

Ironiile lui Nicușor Dan la adresa lui Clotilde Armand vin după scandalul izbucnit între primărița Sectorului 1 și liberalii din sector.

Mai mult decât atât, Cătălin Drulă, ministrul Transportului, a decalarat că Compania Metrorex și Centura Capitalei ar putea fi transferate Primăriei București.

“Dacă domnul Nicușor Dan dorește să preia metroul împreună cu subvenția care este necesară operării, cred că este o variantă viabilă, dar, din câte știu, bugetul Bucureștiului, în momentul de față, nu ar suporta sub nicio formă. Sunt și probleme de legalitate, în care subvenția să rămână la nivel național, iar toți românii să plătească și metroul să fie administrat de primărie. Acelea cred că erau declarații pur politice. Nu poți să iei doar instituția și subvenția să o plătească altcineva. Subvenția este normal să o plătească instituția în a cărei administrare se află”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Metrorex și Centura Capitalei, transferate la Primăria București?! Anunțul lui Cătălin Drulă,

Referitor la Centura Capitalei, Cătălin Drulă spune că pentru finalizarea lucrărilor, ulterior putându-se discuta de un transfer la Primăria Capitalei.

“În ceea ce privește centura, avem două proiecte în momentul de față. Upgrade-ul centurii existente, cu pasaje. Luna trecută am lansat dublarea sectorului sud-vestic, acolo o să fie patru benzi. Pe centura existentă, cred că odată finalizată și odată ce avem și A0, care va prelua traficul de lung parcurs, TIR-urile, putem discuta ca ea sa fie transferată Capitalei sau eventualei zone București-Ilfov, dacă vreodata se va face ceva în această direcție. Haideți să terminăm investițiile pe care le derulăm prin Ministerul Transporturilor. Deocamdată, proiectele acestea mari le derulează mai bine Ministerul Transporturilor, dar într-o perspectivă de administrare și de transfer a lor, nu văd a fi un obstacol”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Sursa: RomaniaTV

loading...