Scandal după scandal la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand şi consilierii PNL-PSD se ceartă pe regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare

Scandal după scandal la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand şi consilierii PNL-PSD se ceartă pe regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare

Scandal după scandal la Primăria Sectorului 1.  Documentul prevedea în principal digitalizarea atribuirii parcărilor de reședință. Astfel, proiectul a fost respins deoarece consilierii PNL și PSD au votat împotrivă invocând mai multe nereguli petrecute la ADP, printre care și faptul că a fost încălcat vechiul regulament prin declararea termenului și că s-ar fi trimis un sms prin care cetățenii erau informați că parcarea pe ianuarie este gratuită.

Scandal după scandal la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand şi consilierii PNL-PSD se ceartă pe parcările din sectorAlte ArticoleDacian Cioloş dă de pământ cu cei care sar rândul la vaccinare. …Ruptură între Diana Şoşoacă şi George Simion. „Va …Ludovic Orban îl laudă pe Traian Berbeceanu, prefectul ÎNCĂ …

Consilierii au ridicat problema cine își asumă aceste decizii și cine este domnul Bărbuț ”care a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări” și care ar fi depus o oferă de 3.000 de euro la ADP.

Clotilde Armand spune că acesta este voluntar, dar consilierii au replicat că ar fi cerut 3.000 de euro pentru asta. Primarul a declarat că nu există niciun contract între ADP și „domnul Bărbuț”, iar consilierii sperie voluntarii. Clotilde Armand a acuzat iar că PNL și PSD se opun digitalizării și transparentizării acestui serviciu. Executivul local a propus și câteva amendamente pentru modificarea regulamentului, principala fiind că se renunță ca ziua parcările de reședință să fie la liber.

”Doamna director de la ADP vă rog să ne spuneți cine și ținând cont de ce reglementări a aprobat în luna ianuarie să nu mai fie luat în calcul costul de parcare pentru luna ianuarie – oferirea gratuității – și cine a întrerupt prelungirea contractelor pe luna ianuarie și ținând cont de ce reglementare și cine este persoana care și-a asumat acest aspect. În regulamentul aflat și astăzi în vigoare, până la votul unui nou regulament, se prevede clar că prelungirea contractelor se face în perioada 1 ianuarie – 31 martie, deci dacă CL nu a votat așa ceva, înseamnă că altcineva și-a asumat acest lucru. Cine și-a asumat și pe ce bază legală? Ați văzut cozile de la ADP și credeți că există altă explicație decât această suspendare pe luna ianuarie a prelungirii contractelor pentru că digitalizarea funcționează, sunt 3000 de cereri înregistrate pe platformă. Atunci de unde nebunia de la ADP cu cozi dacă nu de la faptul că oamenii au fost informați abuziv că se prelungesc contractele doar în perioada 1-20 februarie”, a întrebat în timpul ședinței de Consiliu local Ramona Porumb, consilier și viceprimar PNL, potrivit hotnews.ro.

Armand a intervenit și a spus că nu trebuie pusă presiune pe oamenii care își doresc digitalizarea.

”Nu este corect ca d-voastră să puneți sub presiune. Eu cred că în loc să treceți la atac împotriva personalului care încearcă să facă totul posibil ca lucrurile să meargă în direcția pe care ne-o dorim cu toții, cu toții ne dorim digitalizare, transparentizare. Cei care se duc în direcția asta, ce primesc din partea d-voastră, niște acuzații, hărțuire. Să vă uitați mai mult la rezultate și mai puțin la politică.

În fiecare zi puteți să mergeți la ADP să puneți întrebări, în timpul săptămânii nu vorbiți, nu vă exprimați și în timpul ședinței, deodată … Vom verifica cum s-a procedat. Când am preluat această primărie, eu nu m-am gândit o secundă că partenerul meu PNL va vota împotriva digitalizării și transparentizării. Este adevărat, eu am făcut tot posibilul ca această dezbatere pe care am condus-o pe partea de digitalizare va merge în direcția bună. (…) Când parcarea este 70 de lei pe an, este un detaliu dacă este gratuit sau nu pe luna ianuarie. Discuția este despre digitalizare, nu că am pierdut 5 lei de la fiecare cetățean, pe care nici nu i-am pierdut ”, a declarat primarul.

Citeşte şi: Clotilde Armand şi-a pierdut controlul în primărie! A ameninţat-o pe liberala Ramona Porumb, viceprimar, că o dă afară din birou şi o mută în altă clădire!

Sursa: RomaniaTV

loading...