Biserica de la Ierusalim a Patriarhiei Române a fost vandalizată. Imagini momentul în care edificiul este atacat VIDEO

Biserica de la Ierusalim a Patriarhiei Române a fost vandalizată. Imagini momentul în care edificiul este atacat VIDEO

Individul a lovit porțile masive cu un pietroi, dar nu a reușit să le spargă. El a încercat să dea jos emblema Patriarhiei Române, reușind să îndoaie crucea de pe aceasta. El a lovit și camera de supraveghere, reușind să o distrugă. Incidentul a avut loc în noaptea de 2 februarie.

Ramzi Khoury, președintele Comisiei superioare prezidențiale pentru afaceri bisericești, a condamnat cu fermitate atacul, spunând că acesta a fost rezultatul impunității acordate coloniștilor israelieni extremiști care efectuează atacuri asupra locurilor sfinte creștine și musulmane, în special din Ierusalimul ocupat.Alte ArticolePremierul maghiar Viktor Orban se injectează cu vaccinul chinezesc. …Tulpina britanică a coronavirusului acaparează Europa. Peste …Lockdown-ul a provocat un dezastru demografic. Numărul de nou …

Citeşte şi ALERTĂ la Ierusalim: tentativă de incendiere a Bisericii Tuturor Naţiunilor; poliţia a arestat un suspect

Khoury a învinuit direct autoritățile de ocupație israeliene pentru acest atac și pentru toate atacurile anterioare asupra locurilor sfinte. El a cerut tuturor organizațiilor legate de biserică și internaționale să își asume responsabilitățile și „să ia măsuri împotriva celor care încearcă să atragă regiunea într-un conflict religios”.

„Sfințenia bisericilor și moscheilor noastre din Palestina este profanată, moștenirea strămoșilor noștri este încălcată și leagănul lui Hristos și al profetului Mahomed sunt încălcate”, a spus Khoury într-un mesaj, preluat de stiripersurse.ro. „Vrem acțiuni eficiente și descurajante, dorim ca întreaga comunitatea internațională să intervină în fața acestor încălcări și să le pună capăt”, a punctat acesta.

Citeşte şi Peste 20.000 de evrei ultraortodocşi au sfidat restricțiile și au asistat la o înmormântare, la Ierusalim. Israelul prelungește izolarea cu cinci săptămâni

Sursa: RomaniaTV

loading...