Ce se întâmplă cu cei care au plătit facturi la curent mai mari. Cum îşi vor recupera banii plătiţi în plus

Ce se întâmplă cu cei care au plătit facturi la curent mai mari. Cum îşi vor recupera banii plătiţi în plus

Ce se întâmplă cu cei care au plătit facturi la curent mai mari. Unii consumatori au început să primească deja facturi mai mari cu 15 la sută la energia electrică. Furnizorii au anunţat că diferenţa va fi scăzută din următoarele facturi.

Ce se întâmplă cu cei care au plătit facturi la curent mai mariAlte ArticoleCentura Capitalei şi Metrorex ar putea fi transferate la Primăria …Un ministru anunţă concedieri în rândul bugetarilor. Unde …Ce sporuri primesc angajaţii de la stat. Florin Cîţu, luat …

Unele persoane care au rămas pe aşa-numitul “serviciu universal” şi au primit facturile pe ianuarie pentru energia electrică spun că au de plătit mai mult.

“La un consum de 700 de kw, factura care a venit a fost cu 92 de lei mai mare decât în decembrie. 700 de kw înseamnă o casă. În cealaltă situaţie, la un consum de 55 de kw, factura în ianuarie a fost cu 5 lei mai mare decât în decembrie.”. a declarat Dumitru Chisăliţă, Asociaţia Energia Inteligentă, potrivit ştirileprotv.ro. 

Conform unui ordin al ANRE, furnizorii au primit recomandarea să facă reduceri, astfel încât să acopere diferenţa dintre preţul universal, pentru cei care nu au schimbat contractul şi preţul concurenţial. Toţi furnizorii au anunţat deja că vor face aceasta reducere.

Citeşte şi ANRE anunţă regularizarea facturilor pentru cine nu schimbă contractul până pe 30 iunie

“Absolut toţi consumatorii vor primi această reducere. Dacă au primit deja facturi pe ianuarie, pe care furnizorii nu au apucat să le calculeze la preţul din oferta concurenţială şi au primit la preţ de serviciu universal, vor primi în factura următoare detaliat pe factură, vor vedea care este reducerea care li s-a aplicat pentru luna ianuarie.”, a spus Silvia Vlasceanu, ACUE.

ANRE a introdus şi o perioadă de tranziţie pentru schimbarea contractului până la 30 iunie, data până la care se aplică şi aceste reduceri.

Citeşte şi Vești importante pentru români. Consumatorii de energie electrică vor beneficia de cel mai bun furnizor de energie electrică. ANRE a aprobat ordinul!

În plus, furnizorii sunt obligaţi să trimită odată cu factura şi un plic cu un formular care conţine trei oferte diferite: cea mai mică oferta concurenţială, dar fără abonament şi alte servicii, o altă oferta concurenţială şi oferta universală, adică preţul pe care îl plăteşte în acel moment consumatorul care nu a trecut încă la piaţa concurenţială. Dacă vreţi să rămâneţi la acelaşi furnizor, puteţi bifa oferta dorită şi trimiteţi înapoi plicul la furnizor.

Este recomandat să analizaţi însă şi alte oferte, cu ajutorul comparatorului de preţuri de pe site-ul ANRE, mai ales dacă doriţi un abonament sau alte servicii, pentru că astfel puteţi obţine şi un preţ mai bun.

“Prin acest formular de ofertă, clientul are doar posibilitatea de a semna alt contract cu acelaşi furnizor, nu are posbilitatea să schimbe furnizorul, şi atunci pentru a compara ofertele cu alte oferte recomandăm utilizarea comparatorului.”, a spus Zoltan Nagy, ANRE.

În comparatorul de preţuri trebuie să introduceţi datele din ultima factura, şi veţi obţine mai multe oferte.

Sursa: RomaniaTV

loading...