Încă un medic din România a făcut semipareză după rapel

Încă un medic din România a făcut semipareză după rapel

Încă un medic a făcut semipareză după rapel. Un medic rezident din Cluj a suferit o semipareză după ce a făcut cea de-a doua doză de vaccin anti-covid.

Încă un medic a făcut semipareză după rapelAlte ArticoleMixarea vaccinurilor anti-covid ar putea asigura o protecţie …Raed Arafat anunţă sfârşitul pandemiei. Când scapă românii …Monica Pop o desfiinţează pe Clotilde Armand după ce a tăiat …

Un medic rezident din Cluj este al doilea cadru medical din România care a suferit o semipareză după cea de-a doua doză de vaccin anti-covid produs de Pfizer.

Reamintim că Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”, spun reprezentanții MS.

Medicul care a suferit paralizia temporară facială are 32 de ani şi este din Vâlcea.

Citeşte şi BILANȚ VACCINARE 4 FEBRUARIE. Peste 20.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care 6.000 de persoane cu Moderna

Reacţiile adverse, mai dure după a doua doză de vaccin. Explicaţiile lui Emilian Imbri

Dr. Emilian Imbri susţine că reacțiile după a doua doză de vaccin pot fi ceva „mai zgomotoase”, semn că organismul reacționează.

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacţiile adverse după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București.

Citeşte şi Număr ridicat de reacţii alergice la vaccinul anti-COVID Moderna, semnalat în California. Epidemiologii cer prudenţă maximă

El a spus că va face în spital și o testare de anticorpi pentru a compara rezultatele imunizării între persoanele care n-au avut reacţiile adverse și cele care au avut. „Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”, a spus Emilian Imbri.

Managerul de la Victor Babeş a precizat că a avut în rândul personalului său medical 7-8 persoane care erau infectate în momentul în care și-au făcut prima doză de vaccin, dar care nu știau că sunt infectate. „N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”, a precizat Emilian Imbri.

Sursa: RomaniaTV

loading...