Medicul Tudor Ciuhodaru vine cu veşti bune: 50% din decesele provocate de cancer vor putea fi evitate!

Medicul Tudor Ciuhodaru vine cu veşti bune: 50% din decesele provocate de cancer vor putea fi evitate!

Medicul Tudor Ciuhodaru vine cu veşti bune. Planul  împotriva cancerului pe care europarlamentarul la prezentat în faţa reprezentanţilor europeni prevede o nouă strategie și 10 măsuri concrete pentru ca viața românilor să fie protejată.

Medicul Tudor Ciuhodaru vine cu veşti bune: 50% din decesele provocate de cancer vor putea fi evitate!Alte ArticoleDiagnosticul de paralizie facială apărut la un medic din Vâlcea …Noi reguli pentru imunizarea persoanelor care fac COVID-19 după …Alertă OMS: „Trebuie să ne pregătim pentru alte mutații …

„Veste bună pentru România: 50% din decesele provocate de cancer vor putea fi evitate. Planul de luptă împotriva cancerului pe care l-am inițiat în Parlamentul European devine realitate. E posibil! Prevede o nouă strategie și 10 măsuri concrete pentru ca viața românilor să fie protejată.

Vocea pacienților oncologici din România este auzită și la nivel european. Sunt membru al Comisiei anticancer la nivel european. Este prima dată când se înființează o astfel de comisie specială la nivel european. Comisia este formată din doar 33 de membri și are drept obiectiv major elaborarea unei noi strategii europene anticancer.

Motivațiile acestui demers sunt clare:

1. Cancerul este a doua cauză de deces la nivel european. (1,3 milioane de oameni își pierd viața în fiecare an, peste 25% din decese sunt cauzate de cancer).

2. Estimările sunt sumbre și arată ca numărul pacienților oncologici va ajunge la 100 de milioane în următorii ani.

3. Există inegalități considerabile între statele membre și în interiorul acestora în ceea ce privește prevenirea cancerului, infrastructurile de depistare și tratament.

4. Medicamentele pot fi inaccesibile sau extrem de scumpe pentru pacienți. În 2010-2020 cheltuielile totale legate de cancer au crescut cu 26 %, în timp ce cheltuielile cu medicamentele pentru tratarea cancerului au crescut cu 50 %.

Am propus în Parlamentul European un set de măsuri ce sunt acum concretizate într-un Plan de luptă împotriva a cancerului Ele se referă la prevenție, tratament, suport al pacienților oncologici dar și la cercetarea acestei patologii.

Două noi programe sunt și vor rămâne prioritare pentru mine:

1. Programul european pentru sănătatea copiilor. Vreau ca toți copiii afectați de această maladie să benefieze gratuit de cea mai bună terapie, inclusiv acces transfrontalier la cele mai noi tehnologii.

2. Și programul european pentru sănătatea femeilor- prin care toate doamnele și domnișoarele să beneficieze de acces gratuit la programe europene de diagnostic precoce și tratament pentru cele mai frecvente trei tipuri de cancer (mamar, col uterin și ovarian).

E bine de știut:

1. 50% din decesele provocate de cancer la nivel european ar putea fi evitate.

2. Prevenția este esențială- recent a fost adoptată rezoluția pe care am propus-o privind accesul la educație pentru sănătate în toate țările europene iar legea Ciuhodaru privind predarea educației pentru sănătate și a noțiunilor de prim ajutor este în Parlamentul României.

3. Sunt încă multe inegalități la nivel european privind accesul la diagnostic și tratament.

4. Am reușit deja elaborarea unui cod european de prevenție a cancerului.

Codul include 12 moduri prin care puteți reduce riscul acestei boli:

1. Nu fumați.

2. Susțineți politicile antifumat în spatiul public.

3. Faceți sport.

4. Controlați-vă greutatea.

5. Adoptați o dietă sănătoasă. ( ! la sare, carnea procesată, consumul de zahăr, aditivi alimentari).

6. Atenție la consumul de alcool.

7. Atenție la expunerea la soare ( ! la copii).

8. Reduceți expunerea la radiații.

9. Protejați-vă de toxicele cancerigene ocupaționale.

10. Asigurați imunizarea copiilor ( anti-hepatită B și HPV)

11. Participați la programele naționale de screening. (cancer de col uterin, mamar)

12. Nu uitați că alăptarea reduce riscul de cancer iar terapia de substituție hormonală crește acest risc.”, a spus Ciuhodaru pe Facebook.

Citeşte şi: EXCLUSIV Medicul Tudor Ciuhodaru, despre bebeluşul mort: „Era fragil de la natură, cred că a făcut şi o criză de apnee”

Sursa: RomaniaTV

loading...