Noi reguli pentru imunizarea persoanelor care fac COVID-19 după prima doză de vaccin

Noi reguli pentru imunizarea persoanelor care fac COVID-19 după prima doză de vaccin

La nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a fost aprobată instrucțiunea privind vaccinarea în situații speciale, cu vaccin de tip ARNm. Conform prevederilor regăsite în acest document, vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, iar vaccinarea acestora se poate realiza după vindecare, anunţă CNCAV într-un comunicat de presă.

În cazul persoanelor care se infectează cu coronavirus după prima doză de vaccin anti-COVID, aceasta va continua schema de vaccinare, fără reluarea primei doze.Alte ArticoleAlertă OMS: „Trebuie să ne pregătim pentru alte mutații …Preşedintele Iohannis s-a vaccinat cu a doua doză de ser anti-COVIDBilanţ coronavirus 5 februarie. Aproape 2.600 de cazuri noi …

„În cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze”, a mai anunţat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Citeşte şi: Reacţie adversă de tip şoc anafilactic după rapel la vaccin anti-COVID în Timiş

Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă.

În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă.

Cine face reacţie anafilactică la vaccinul anti-COVID nu va mai primi a doua doză

De asemenea, dacă o persoană prezintă reacție anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită, a mai precizat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„În cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalitățile deja cunoscute pentru programarea inițială.

Pentru situațiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental, la mai puțin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel”, a mai anunţat CNCAV.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 5 februarie. Aproape 2.600 de cazuri noi COVID în 24 de ore. 954 de pacienţi sunt la ATI

Sursa: RomaniaTV

loading...