Preşedintele Klaus Iohannis este programat vineri la rapelul vaccinului anti-Covid

Preşedintele Klaus Iohannis este programat vineri la rapelul vaccinului anti-Covid

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, înaintea administrării primei doze, că vrea să se imunizeze public pentru a dovedi că serul e sigur și eficient și că nu există motive de îngrijorare.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a celor peste 65 de ani și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.Alte ArticoleÎncă un medic din România a făcut semipareză după vaccinul …Mixarea vaccinurilor anti-covid ar putea asigura o protecţie …Raed Arafat anunţă sfârşitul pandemiei. Când scapă românii …

Preşedintele va primi rapelul vaccinului contra COVID-19 la Centrul din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

La administrarea primei doze, Klaus Iohannis a făcut furori cu forma fizică deosebită pe care a arătat-o, internauţii lansând pe net un val de glume şi meme-uri.

Preşedintele Klaus Iohannis se vaccinează cu Pfizer

Iohannis a fost primul cetăţean român vaccinat în etapa a doua a campaniei de imunizare, începută simbolic pe 15 ianuarie, când singurul ser livrat în România era, încă, cel al companiei Pfiser-BioNTech. Între timp au început şi livrările de vaccin Moderna.

Primele 6.443 de doze de vaccin Moderna au fost administrate, joi, fiind înregistrată o reacţie adversă de tip general. Totodată, 16.150 de persoane au primit serul Pfizer, din care aproape 13.500 au făcut rapelul, fiind înregistrate 83 de reacţii adverse.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 22.593 de persoane.

Dintre acestea, 6.443 au primit serul Moderna, a cărui administrare a început joi. A fost înregistrată o reacţie adversă de tip general.

Alte 16.150 de persoane au primit vaccinul Pfizer, din care 2.660 au primit prima doză, iar 13.490 – pe cea de-a doua. Au fost înregistrate 83 de reacţii adverse, din care 11 de tip local şi 72 de tip general.

În total, până în prezent au fost vaccinate 794.795 de persoane.

Citeşte şi: Încă un medic din România a făcut semipareză după rapel

Sursa: RomaniaTV

loading...