Cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol în Olanda. Atenţionare MAE

Cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol în Olanda. Atenţionare MAE

Cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol în Olanda. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în perioada 6 – 8 februarie a fost emis un cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol, premergător furtunii de zăpadă Darcy.

Cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol în Olanda. Stratul de zăpadă poate atinge 20 cmAlte ArticoleVaccinare anti-covid în Anglia. 143 de britanici au murit la …Copil de 9 ani, mort la o zi după ce a fost confirmat cu COVID-19. …Mandarine spălate cu detergent de vase de românii care muncesc …

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care vor să călătorească sau să tranziteze Olanda că în cursul zilei de duminică stratul de zăpadă poate atinge 20 cm şi se pot forma troiene de zăpadă. De asemenea, vizibilitatea va fi redusă din cauza viscolului.

„Condiţiile meteo nefavorabile pot duce la întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze şi pot afecta şi mersul trenurilor. Centrele de testare şi vaccinare COVID-19 vor rămâne închise. Pentru mai multe informaţii cu privire la anulările/întârzierile de zboruri, cetăţenii români pot consulta paginile web ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ şi https://www.eindhovenairport.nl/nl, iar pentru informaţii cu privire la mersul trenurilor, persoanele interesate pot accesa https://www.ns.nl/en.

Autorităţile olandeze recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condiţiile meteo şi să respecte semnalizările temporare”, a transmis MAE.

Citeşte şi Olanda prelungeşte restricţiile anti-Covid până pe 2 martie. Oamenii au voie să primească maxim un invitat, zilnic

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos la +31703541580, +31703228612, +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citeşte şi Prognoza meteo 7 februarie. Avertismentul meteorologilor despre praful saharian

De asemenea, pentru situaţii speciale, cu un caracter de urgenţă, precum accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: 0031(0)651596107.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet haga.mae.ro/, www.knmi.nl, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Reamintim că premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat prelungirea majorităţii măsurilor de luptă împotriva COVID-19 în vigoare în prezent în Ţările de Jos, până la 2 martie.

Sursa: RomaniaTV

loading...