Școala nr. 28 din București, unde s-a descoperit mutația Covid, va fi deschisă luni, pentru elevi. DSP: „Nu există riscuri suplimentare”

Școala nr. 28 din București, unde s-a descoperit mutația Covid, va fi deschisă luni, pentru elevi. DSP: „Nu există riscuri suplimentare”

Școala nr. 28 din București, locul unde au fost descoperiți mai mulți angajați ca fiind infectați cu noua mutație Covid, varianta britanică mult mai agresivă, va fi deschisă luni, pentru revenirea elevilor la școală, anunță autoritățile.Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat că elevii pot veni la cursuri la școala 28 din Capitală, deoarece DSP a stabilit că nu există riscuri suplimentare.La sfârșitul lunii ianuarie, nouă angajați ai Școlii nr. 28 din București s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.Probele au arătat faptul că ei au intrat în contact cu o persoană din școală, infectată cu tulpina britanică a virusului. Toți cei implicați au fost introduși în carantină, iar clădirile școlii au fost dezinfectate.Ca urmare, școala se va redeschide începând de luni, a anunțat primarul Sectorului 2.Tulpina supercontagioasă poate deveni dominantă şi în România în câteva luni. Avertismentul specialiştilor este susţinut şi de faptul că au mai fost descoperite încă 27 de persoane infectate cu varianta mutant.Până acum astfel de cazuri au apărut în cel puţin 15 judeţe, din toate zonele ţării.Dumitru Jardan, biolog: „Cu siguranţă, este momentul să ne îngrijorăm. Foarte probabil că această tulpină va deveni dominantă. Faptul că ea se răspândeşte mai repede şi faptul că ea aparent are asociată o mortalitate mai mare, înseamnă că presiunea pe sistemul sanitar o să fie şi mai mare.”

Sursa: Observator

loading...