Tragedia de la Matei Balş ia proporţii, 13 morţi în urma incendiului

Tragedia de la Matei Balş ia proporţii, 13 morţi în urma incendiului

Tragedia de la Matei Balş este tot mai mare, numărul morţilor s-a dublat deja. Încă un pacient de la Matei Balsș a murit sâmbătă în urma incendiului. Este vorba de un bărbat de 60 de ani, care era internat la Spitalul Victor Babeș.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că au terminat, vineri, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş”, iar specialiştii de la INSEMEX Petroşani vor face expertiza tehnică pentru a stabili cauzele incendiului. Până în prezent, în acest caz au fost audiate 33 de persoane, cadre medicale, personal administrativ, poliţişti care au participat la intervenţie şi rude ale victimelor. Totodată, a fost finalizată procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi.Alte ArticoleFocarele vor fi introduse în măsurarea incidenţei cazurilor …Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva tulpinei britanice/ …Ministerul Sănătății a publicat formularul prin care părinţii …

Tragedia de la Matei Balş este anchetată de procurori. „În cursul zilei de astăzi, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii din cadrul DGPMB Serviciul Omoruri şi Serviciul Criminalistic au finalizat cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş„. Ca urmare a finalizării acestei activităţi, în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului”, a transmis, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Al 12-lea deces în rândul pacienţilor transferaţi după incendiul de la Matei Balş

Conform sursei citate, la activitatea de cercetare la faţa locului au participat şi specialişti din cadrul acestui institut.

„Până la acest moment în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia precum şi rude ale victimelor. La Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, in vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii. Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN”, au menţionat procurorii.

Totodată, au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-a dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2.

În acest caz, se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.

Sursa: RomaniaTV

loading...