Incendiul de la Institutul „Matei Balş”. Numărul deceselor ar putea creşte

Incendiul de la Institutul „Matei Balş”. Numărul deceselor ar putea creşte

Incendiul  de la Institutul „Matei Balş” ar mai putea face victime. Ministerul Sănătăţii a transmis cu privire la starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul de la Institutul „Matei Balş” şi transferaţi la alte spitale că trei pacienţi sunt în stare gravă internaţi la terapie intensivă şi un altul, tot la ATI, este intubat, iar restul sunt în stare stabilă. Referitor la cei 13 pacienţi rămaşi la Spitalul „Matei Balş”, trei sunt în stare gravă, iar 10 sunt în stare stabilă.

„Starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare:Alte ArticoleBilanţ coronavirus 7 februarie 2021. Cum arată cifrele înainte …Vaccinul AstraZeneca, mai puţin eficient împotriva tulpinii …Bilanţ vaccinare 6 februarie. 19.000 de persoane au fost vaccinate …

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 6 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă (ATI).

Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 4 pacienţi. 1 pacient în stare gravă (ATI), 3 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în stare staţionară, stabilă (ATI).

Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în stare staţionară gravă (ATI).

Spitalul Clinic Nr. 1 CF „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi. 1 pacient în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).

Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Tragedia de la Matei Balş ia proporţii, 14 morţi în urma incendiului

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti: 13 pacienţi. 3 pacienţi în stare gravă, 10 pacienţi în stare stabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă remis duminică News.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că alţi doi pacienţi cu COVID-19 – bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani – transferaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş au decedat.

Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 14, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu COVID-19. Un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că au terminat, vineri, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş”, iar specialiştii de la INSEMEX Petroşani vor face expertiza tehnică pentru a stabili cauzele incendiului. Până în prezent, în acest caz au fost audiate 33 de persoane, cadre medicale, personal administrativ, poliţişti care au participat la intervenţie şi rude ale victimelor. Totodată, a fost finalizată procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi.

Sursa: RomaniaTV

loading...