Bombă pe scena politică. Tensiuni în coaliţia de guvernare: Miniștrii PNL se plâng de sabotajul miniștrilor USR-PLUS

Bombă pe scena politică. Tensiuni în coaliţia de guvernare: Miniștrii PNL se plâng de sabotajul miniștrilor USR-PLUS

Tensiuni în coaliţia de guvernare. De altfel, în şedinţa PNL, mai mulți miniștrii liberali s-au plâns de 3 dintre miniștrii USR-PLUS: Claudiu Năsui (Ministerul Economiei), Cristian Ghinea (Ministerul Fondurilor Europene) și Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății).

Tensiuni în coaliţia de guvernare: Miniștrii PNL se plâng de sabotajul miniștrilor USR-PLUSAlte ArticolePSD depune moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu. E prima contestare …Gabriela Firea s-a dus să-i ceară explicaţii lui Clotilde …Ministrul Mediului: ”Nu există o relaţie directă între …

Virgil Popescu, ministrul liberal al Energiei, se pare că e nemulţumit de faptul că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, sabotează reorganizarea acestui domeniu și nu semnează actele necesare. Practic, Virgil Popescu consideră că Ministerul Energiei a fost golit de conținut și toată puterea de decizie stă în mâinile lui Năsui.

Totodată, membri PNL s-au plâns de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Acesta ar respinge pe bandă rulantă proiectele și totul stă blocat în domeniul fondurilor europene.

De altfel, ţintă clară a fost și Vlad Voiculescu, cel care este acuzat de liberali că face praf întreaga campanie de vaccinare și tot ce s-a muncit anul trecut, sub comanda lui Nelu Tătaru.

De altfel, sunt tensiuni extreme în coliţia de guvernare. Se pare că relaţiile între miniștrii PNL și cei ai USR-PLUS fiind una extrem de tensionată.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Ştiri pe Surse, duminică noaptea, au fost contraziceri destul de acide între reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Ministerului Educației. În timp ce Ministerul Sănătății dorea ca toți copii să poarte mască, inclusiv cei cu vârste de până în 5 ani, cei de la Ministerul Educației s-au opus categoric.

Din fericire pentru copii, Ministerul Educaţiei a câştigat disputa, iar preşcolarii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani vor fi exceptați de la purtarea măștii.  Ministerul Educației a și emis un comunicat de presă, împreună cu Ministerul Sănătăţii.

„Regulile şi excepţiile privind purtarea măştii sunt stabilite de Ministerul Sănătăţii care are ca atribuţie principală elaborarea de politici, strategii şi programe de acţiune în domeniul sănătăţii populaţiei, în Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 din 22 mai 2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.”, se arată în document.

Citeşte şi: Guvernul, pe un butoi de pulbere după ce Vlad Voiculescu a cerut masca obligatorie la copiii de 3-5 ani. Ministrul Educaţiei s-a opus vehement! 

Sursa: RomaniaTV

loading...