Florin Cîţu, apel către părinţi la redeschiderea şcolilor. „Când observăm simptome ca de gripă la copii, e recomandat să rămână acasă”

Florin Cîţu, apel către părinţi la redeschiderea şcolilor. „Când observăm simptome ca de gripă la copii, e recomandat să rămână acasă”

Florin Cîţu, apel către părinţi la redeschiderea şcolilor. Şeful Executivului a explicat că e nevoie de implicarea părinţilor pentru ca elevii bolnavi să nu fie trimişi la şcoală.

„Ține de noi să avem un an școlar fără probleme. Fac un apel către părinţi. Atunci când observăm simptome ca de gripă la copii, e recomandat să rămână acasă”, a precizat premierul.Alte ArticoleGeorge Simion, adevărul despre relaţia cu Diana Şoşoacă. …Doliu în PNL: Unul dintre cei mai longevivi primari din România …Traian Băsescu despre deschiderea şcolii pentru nepoţei: „Am …

În prima zi după redeschiderea anului şcolar, Cîţu a afirmat că este recomandat să fie „cât mai simplă procedura prin care se depistează un copil cu probleme”. Întrebat dacă părinţii sunt obligaţi să completeze formularul prin care îşi dau acordul pentru vaccinare, premierul a afirmat că acest lucru este „recomandat.

„Acest formular este recomandat, nu este obligatoriu. În momentul în care trebuie testat, trebuie completat”, a afirmat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru bugetari. Cîţu anunţă PLAFONAREA sporurilor: E vorba despre plafonare în acest moment!

De asemenea, şeful Executivului i-a îndemnat pe profesori să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„Fac un apel către profesori să se vaccineze. E important ca toţi profesorii să se vacineze. E important pentru sănătatea tuturor celor care vin în contact cu aceşti copii”, a menţionat Cîţu.

De asemenea, premierul a spus că România se află în topul ţărilor cu un număr mare de vaccinări împotriva noului coronavirus.

„Nu văd o problemă. Am văzut un top făcut de Bloomberg. România se menţine pe locul 14 în campania de vaccinare”, a menţionat el.

Aproape 2,5 milioane de elevi se întorc în bănci, luni, odată cu începerea semestrului al doilea. Instituţiile de învăţământ se vor redeschide după scenarii, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

În 149 de localități din România, vor începe cursurile în scenariul roșu, în 903 localități școala va începe în scenariul galben, iar în 2.129 de localități vor merge la școală toți copiii.

Scenariul 1 (verde):

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2 (galben):

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Scenariul 3 (roșu):

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Consultă aici rata de infectare din fiecare localitate

În 2.129 de localități din România vor merge la școală toți copiii.

Citeşte şi: Cine este bărbatul care a trântit pe jos copilul din Hunedoara. Primele imagini cu agresorul

 

Sursa: RomaniaTV

loading...