Florin Cîţu, veste proastă pentru români. „Nu se relaxează nimic. Avem acea tulpină britanică de ceva vreme în România”

Florin Cîţu, veste proastă pentru români. „Nu se relaxează nimic. Avem acea tulpină britanică de ceva vreme în România”

Premierul Florin Cîţu a afirmat că evoluţia pandemiei de COVID-19 în România nu s-a înrăutăţit. Cu toate acestea, nu întrevede o ridicare a restricţiilor în următoarea perioadă.

„Deocamdată, cifrele pe care le avem arată că în România situaţia nu s-au înrăutăţit deşi avem acea tulpină britanică de ceva vreme în România. Ne uităm la tendinţe, ne uităm la ce se întâmplă. Deocamdată, situaţia este sub control.Alte ArticolePSD: Şcoala începe aşa cum s-a şi închis haoticFlorin Cîţu, apel către părinţi la redeschiderea şcolilor. …George Simion, adevărul despre relaţia cu Diana Şoşoacă. …

Diferenţa pe care o văd în România faţă de alte ţări este că noi menţinem masca obligatorie tot timpul şi avem acele măsuri date în noiembrie de închidere a magazinelor la ora 21, după ora 23 nu se mai circulă pe care le menţinem în continuare. Nu se relaxează nimic în acest sens”, a precizat Florin Cîţu, luni, în cadrul unei declaraţii de presă.

Citeşte şi: Haos la deschiderea şcolilor. Formularul de consimţământ al părinţilor şi noi reguli privind purtarea măştii, anunţate la miezul nopţii

Premierul a dat asigurări că autorităţile iau măsuri pentru a accelera modul în care se desfăşoară campania de vaccinare.

„Dozele AstraZeneca vom primi în această lună 800.000 de doze. Începem de pe 10 programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare, nu vom păstra rapelul. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni de zile. Deci, încă 800.000 de persoane pot fi programate.

Campania de vaccinare merge foarte bine. Am văzut un top făcut de Bloomberg. România se menţine la nivel global pe locul 14 în ceea ce priveşte campania de vaccinare”, a menţionat şeful Executivului.

Florin Cîţu e optimist că peste 10 milioane de români vor fi vaccinaţi până în septembrie

Întrebat despre întârzierile privind livrarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer, Cîţu a menţionat că „sunt probleme pe termen scurt care nu depind de noi”.

„Nu au mai putut ajunge la această oră. S-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi. Monitorizăm situaţia. Ori astăzi, ori mâine. Am vorbit şi cu Ministerul Apărării Naţionale dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să fie aduse astăzi”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului este încrezător că România va reuşit să îndeplinească obiectivul de a vaccina peste 10 milioane de persoane împotriva noului coronavirus până în septembrie.

„Acea estimare este doar cu dozele Pfizer. Dacă punem dozele de la Moderna şi AstraZeneca, s-ar putea să fie mai devreme. Acea estimare este făcută doar cu dozele contractate de la compania Pfizer, fără Moderna şi AstraZeneca”, a conchis Cîţu.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru bugetari. Cîţu anunţă PLAFONAREA sporurilor: E vorba despre plafonare în acest moment!

Sursa: RomaniaTV

loading...