Guvernul Cîţu dă o lovitură celor 5 milioane de pensionari în plină pandemie. Pensiile nu vor creşte anul acesta

Guvernul Cîţu dă o lovitură celor 5 milioane de pensionari în plină pandemie. Pensiile nu vor creşte anul acesta

Lovitură pentru 5 milioane de pensionari. Guvernul va îngheţa pensiile românilor anul acesta. Majorarea punctului de pensie va fi amânată pentru ianuarie 2022. Anuntul a fost făcut de liderul PNL Ludovic Orban după sedinta de azi a Coalitiei de guvernare.

„Punctul de pensie va crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea proporției de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Citeşte şi: Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021Alte ArticoleAngajații prefecturilor nu vor mai primi spor COVID. Anunțul …Ciprian Ciucu, scandal cu Primăria Capitalei condusă de Nicuşor …Reacţia lui Clotilde Armand, după ce Gabriela Firea i-a cerut …

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că Legea bugetului de stat este finalizată, însă mai sunt câteva aspecte de clarificat în rândul coaliţiei de guvernare. Legea va fi pusă în transparenţă publică marţi sau miercuri, iar deficitul se va încadra ”între 7% – 7,1%”.

Citeşte şi: Vouchere 2021. Schimbări importante pentru mii de români

”Legea bugetului de stat va fi în dezbatere mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva  măsuri (…) cu cei din coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi  în transparenţă publică marţi sau miercuri dimineaţă cel mai târziu”, a anunţat, luni, premierul.

Acesta a precizat că deficitul va fi ”între 7% – 7,1%”.

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat: ”Despre aceste amendamente este vorba, ele există. E vorba despre o plafonare în acest  moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul public”.

În plus, premierul a precizat că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse.

Sursa: RomaniaTV

loading...