Ludovic Orban anunţă limitarea călătoriilor decontate pentru studenţi

Ludovic Orban anunţă limitarea călătoriilor decontate pentru studenţi

Ludovic Orban a declarat la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare că există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem de decontare a unui anumit număr de călătorii pentru studenţi.

Ludovic Orban: Există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem în care să se deconteze un anumit număr de călătoriiAlte ArticoleOrban, avertisment dur pentru Clotilde, care e în război cu …Marcel Ciolacu, atac la Guvernul Cîţu: Au promis lapte şi …Rareș Bogdan, avertisment către Ludovic Orban şi Florin Cîţu …

„Există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem în care să se deconteze un anumit număr de călătorii care sunt efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care îşi efectuează studiile studenţii şi nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD. (…) Există o astfel de discuţie, care din punctul meu de vedere mi se pare corectă”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Fostul premier a precizat că Guvernul urmează să ia o decizie.  Orban a mai arătat că s-a stabilit să existe un cuantum minim de 100 de lei al burselor pentru elevi acordate de consiliile locale.

Reamintim că de la 1 februarie 2017, potrivit unei hotărâri de Guvern, s-a decis ca studenţii români și străini din învățământul universitar cu frecvenţă – licență, master, doctorat – să aibă gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toată durata anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor.

Până atunci, studenții beneficiaseră de reducere de 50% pentru călătoriile cu trenul în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației.

Citeşte şi Orban, avertisment dur pentru Clotilde, care e în război cu toată lumea: „PNL n-a avut candidat la Sectorul 1, ci am sunsţinut-o pe Armand!” VIDEO

Angajații prefecturilor nu vor mai primi spor COVID. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Președintele Partidului Liberal Național a declarat în cadrul unei conferințe de presă faptul că angajații din Prefecturi nu vor mai primi spor COVID odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Angajații prefecturilor nu vor mai primi spor COVID Ludovic Orban a precizat că există o decizie cu privire la sporul de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021. În mai multe județe din țară, angajații din Prefecturi au beneficiat pe durata pandemiei de un spor de 30% din salariul de bază. Situația a fost întâlnită în special în Dolj și Gorj. De acest sport nu au beneficiat și prefecții și subprefecții.

Citeşte şi Rareș Bogdan, avertisment către Ludovic Orban şi Florin Cîţu în ziua marilor tăieri. „Trebuie să nu ne batem joc de votanţi. Vreți să ne batem pe un partid de 10-15%?”

”Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie legată de sporuri deocamdată. Urmează ca pe baza acestei analize să se ia o decizie justă. Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost dat prefecturilor şi care nu se va mai plăti odată cu adoptarea legii bugetului de stat”, a afirmat preşedintele PNL.

„Obiectivul nostru e să construim un buget care să respecte ţinta de deficit bugetar pe care am convenit-o, atât la nivel politic, cât şi în negocierile pe care le-am avut la nivel european. O ţintă de deficit în jurul procentului de 7%. De asemenea, să fie un buget în care să creştem investiţiile, un buget prin intermediul căruia să creştem absorbţia fondurilor europene. Exact ca şi anul trecut, ne-am propus ca 50% din investiţii să fie finanţate din fonduri europene nerambursabile. Am discutat şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, pentru că aici trebuie să fim foarte corecţi, atât Comisia Europeană, cât şi agenţiile de rating urmăresc nu numai atingerea ţintei de deficit pe care am negociat-o, ci urmăresc şi deficitul structural, adică evoluţia cheltuielilor pe termen lung. Ca atare, este clar că trebuie să realizăm şi o scădere a acestor cheltuieli prin care să arătăm sănătatea bugetară a economiei româneşti”, a completat Orban.

Sursa: RomaniaTV

loading...