Ludovic Orban: „Negocierile privind funcţiile de prefecţi au fost validate în Biroul Executiv cu o singură abţinere”

Ludovic Orban: „Negocierile privind funcţiile de prefecţi au fost validate în Biroul Executiv cu o singură abţinere”

Ludovic Orban a subliniat că prefecţii au obligaţia de a pune în practică programul de guvernare şi să acţioneze în cadrul legal şi constituţional, arătând că în caz contrar vor fi schimbaţi din funcţie.

„Astăzi în Biroul Executiv am validat rezultatul negocierilor. Validarea a fost făcută cu o singură abţinere. Nu am discutat decât chestiunile legate de principiile care au stat la baza distribuţiei poziţiilor de prefecţi, mecanismul, criteriile pe care le-am avut în vedere şi a fost validată negocierea.Alte ArticoleLudovic Orban anunţă limitarea călătoriilor decontate pentru …Orban, avertisment dur pentru Clotilde, care e în război cu …Marcel Ciolacu, atac la Guvernul Cîţu: Au promis lapte şi …

Despre prefect am de spus următorul lucru: orice prefect, orice subprefect reprezintă Guvernul şi are obligaţia de a acţiona la nivelul judeţului în care este prefect pentru punerea în practică a programului de guvernare. Prefectul are obligaţia să acţioneze în cadrul constituţional şi legal şi indiferent din ce formaţiune politică provine un prefect trebuie să facă acelaşi lucru.

Ludovic Orban este tranşant: „În cazul în care un prefect nu respectă programul de guvernare, va fi schimbat”

Suntem într-un Guvern de coaliţie şi este firesc ca orice formaţiune politică din coaliţie să aibă dreptul de a fi reprezentată cu prefect în anumite judeţe, conform ponderii care a fost stabilită. În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat. Nu există absolut niciun fel de risc legat de aplicarea programului de guvernare, de acţiune în cadrul constituţional şi legal”, a spus Orban, la Parlament, conform Agerpres.

Potrivit negocierilor din coaliţia de guvernare, PNL va avea 23 de prefecturi, respectiv: Alba, Bistriţa Năsăud, Braşov, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Citeşte şi: Reacţia lui Clotilde Armand, după ce Gabriela Firea i-a cerut explicaţii pentru tăierea finanţării în cazul a patru spitale. „Le-am dat voie acestor manipulatori PSD în Sala de Consiliu și i-am lăsat să vorbească singuri”

Sursa: RomaniaTV

loading...