Marcel Ciolacu, atac la Guvernul Cîţu: Au promis lapte şi miere, dar azi au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot

Marcel Ciolacu, atac la Guvernul Cîţu: Au promis lapte şi miere, dar azi au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot

„În campania electorală, au promis lapte și miere. V-au mințit! Astăzi, au dat drumul austerității! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până și de la transportul elevilor chiar în prima zi cu școli deschise!”, a scris liderul PSD Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD susţine că liderii Coaliţiei de guvernare „astăzi au îngropat toate speranțele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat”.Alte ArticoleRareș Bogdan, avertisment către Ludovic Orban şi Florin Cîţu …Angajații prefecturilor nu vor mai primi spor COVID. Anunțul …Ciprian Ciucu, scandal cu Primăria Capitalei condusă de Nicuşor …

Citeşte şi: Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021

„Speranțele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Și este doar începutul unui tunel lung și negru al austerității”, mai spune Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Liderul social-democrat avertizează că „minim 5 ani va lua României pentru a ieși din groapa în care ne-au aruncat acești incompetenți”.

„Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toți cei pe care i-au plantat în funcții plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetență și nicio soluție pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, conchide Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Guvernul Cîţu dă o lovitură celor 5 milioane de pensionari în plină pandemie. Pensiile nu vor creşte anul acesta

Guvernul va îngheţa pensiile românilor anul acesta. Majorarea punctului de pensie va fi amânată pentru ianuarie 2022. Anuntul a fost făcut de liderul PNL Ludovic Orban după sedinta de azi a Coalitiei de guvernare.

„Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. De altfel, sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Sigur am discutat şi despre procedura de recalculare a punctului de pensie astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care va începe şi se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat”, a explicat liderul PNL.

De asemenea, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.

„Nu se emit noi vouchere”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...