Sindicatul medicilor şcolari din Franţa cere întreruperea cursurilor pentru o lună

Sindicatul medicilor şcolari din Franţa cere întreruperea cursurilor pentru o lună

Într-o declarație adresată ministrului Educației Jean-Michel Blanquer, sindicatul SNMSU-UNSA Éducation cere „închiderea tuturor școlilor din 8 februarie, pe toată durata vacanțelor, în cele trei zone geografice“.

În Franța, în luna februarie, școlile se află în vacanță timp de câte două săptămâni, în funcție de diferitele zone geografice. Perioadele de vacanță nu sunt unitare pe tot teritoriul țării, astfel încât cererea sindicatului presupune închiderea unitățior de învățămând, de fapt, până pe 8 martie, scrie Educatieprivata.ro.Alte ArticoleYoutuber împuşcat mortal în timp ce încerca să filmeze o …Ungaria, prima ţară UE care va utiliza vaccinul rusesc Sputnik …Tesla pariază pe Bitcoin. Compania lui Elon Musk a investit …

„Două săptămâni de vacanță de iarnă nu vor fi suficiente pentru a reduce incidența pandemiei în școli”, explică sindicatul, potrivit franceinfo. „Circulația virusului în școli, de la grădiniță până la liceu, atât în ​​rândul elevilor, cât și al personalului, este din ce în ce mai puternică, cu un număr tot mai mare de variante”, explică el.

Sindicatul cere suspendarea cursurilor pentru a evita carantina generală

Prin urmare, sindicatul cere patru săptămâni de închidere a școlilor care „urmăresc să încetinească circulația virusului (…) pentru a încerca să evite (…) carantina generală, care contravine interesului elevilor”. În acest sens, medicii susțin că autorizarea călătoriilor în timpul vacanțelor școlare promovează „amestecul populației” și îi solicită ministrului „să țină cont de opinia medicilor din Educația Națională, care sunt experți în promovarea sănătății școlare ”.

Închiderea școlilor se afla deja pe masa executivului în urmă cu câteva săptămâni, dar măsura nu se concretizase, în special datorită opoziției acerbe a lui Jean-Michel Blanquer, ministrul Educației. Deja la sfârșitul lunii decembrie, Antoine Flahault, epidemiolog și director al Institutului pentru Sănătate Globală de la Universitatea din Geneva (Elveția), declarase Le Figaro că „vacanțele școlare sunt o frână foarte puternică pentru bolile virusului respirator, iar Covid ar trebui să nu fie o excepție ” și ugerase o prelungire a închiderilor școlii.

Citeşte şi: Ungaria, prima ţară UE care va utiliza vaccinul rusesc Sputnik V. Administrarea începe săptămâna aceasta

Sursa: RomaniaTV

loading...