Traian Berbeceanu rămâne Prefectul Municipiului București – SURSE

Traian Berbeceanu rămâne Prefectul Municipiului București – SURSE

Traian Berbeceanu rămâne Prefectul Municipiului București.  Surse politice au declarat pentru România TV că Berbeceanu va continua în funcție, după ce și Dacian Cioloș își arătase susținerea pentru el.

Traian Berbeceanu rămâne Prefectul Municipiului București. Care sunt jocurile politiceAlte ArticolePrimăria Sectorului 4 cere evacuarea Colegiului „Gheorghe …Bombă pe scena politică. Tensiuni în coaliţia de guvernare: …PSD depune moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu. E prima contestare …

„După cum spun sursele din interiorul Partidului Național Liberal, Traian Berbeceanu va rămâne Prefectul Bucureștiului. S-au purtat mai multe discuții între liderii celor două partide, PNL și USR, iar cei din cadrul Alianței USR-PLUS au decis că este o persoană potrivită pentru a rămâne la șefia Prefecturii Municipiului București”.

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece”, scrisese co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, marțea trecută.

Traian Berbeceanu a reacţinat după zvonurile privind demiterea sa de la Prefectura Capitalei. Conform unor surse politice, în urma negocierilor liderilor Coaliţiei de guvernare, Prefectura Capitalei ar reveni PLUS.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

„Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune.

Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a mai scris Traian Berbeceanu.

Liderii Coaliţiei de guvernare şi-au împărţit funcțiile de prefect şi subprefect. Potrivit anunţului făcut în urmă cu o săptămână de liderul liberal Ludovic Orban, PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.

Citeşte şi: Traian Berbeceanu: ”Voi rămâne prefect până în ultima zi de mandat și îmi voi face datoria”

Sursa: RomaniaTV

loading...