Vlad Voiculescu, atacat din toate părţile. Alexandru Rafila: „Nu am văzut soluţii, am văzut doar scuze”

Vlad Voiculescu, atacat din toate părţile. Alexandru Rafila: „Nu am văzut soluţii, am văzut doar scuze”

„Există un grup de lucru la nivelul PSD care lucrează la un astfel de material, rămâne de văzut dacă în perioada imediat următoare acest lucru se va concretiza prin depunerea unei moțiuni simple. În mod evident, acțiunile și mai ales inacțiunile Ministerului Sănătății și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în ultima perioadă probabil că justifică un astfel de demers politic”, a declarat deputatul Alexandru Rafila, la Digi24.

Citeşte şi PSD depune moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu. E prima contestare oficială a unui ministru din Guvernul CîţuAlte ArticoleNou-născut infectat cu tulpina britanică de coronavirus în …Adina Alberts, petiţie pentru avizarea Ivermectinei: ”Asta …180 de cabinete de vaccinare vor deveni operaționale pentru …

Între motivele de nemulțumire la adresa ministrului Vlad Voiculescu, medicul Rafila a enumerat „modalitatea de testare, lipsa de acțiune și de asumare în ceea ce privește spitalele și secțiile ATI și riscurile pentru pacienți, modul de gestionare a redeschiderii școlilor, care n-a fost în concordanță cu Ministerul Educației, și, mai mult, lipsa de soluții, pentru că nu am văzut soluții, am văzut doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu”.

Alexandru Rafila, reprezentantul României  la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, critică ideea amenzilor pentru vaccinare, spunând că acestea pot demoraliza angajații din centrele de vaccinare. „Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești – dacă îmi aduc aminte – susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați. Ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă și mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului și să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a mai spus Rafila.

Citeşte şi Guvernul, pe un butoi de pulbere după ce Vlad Voiculescu a cerut masca obligatorie la copiii de 3-5 ani. Ministrul Educaţiei s-a opus vehement!

Tot luni, ministrul Voiculescu a fost ţinta unui atac extrem de dur din partea unui coleg din coaliţie, senatorul liberal Daniel Fenechiu. „Ministrul Voiculescu are o provocare serioasă și în raport de maniera cum o rezolvă, va fi evaluată activitatea lui guvernamentală, pentru că în momentul ăsta știe care sunt problemele și trebuie să vină cu acel tip de soluții care să conducă sistemul de sănătate românesc în față”, a spus Fenechiu.

Sursa: RomaniaTV

loading...