Vlad Voiculescu vrea amenzi de sute de mii de lei pentru medici, în cazul în care vaccinează antiCOVID persoanele care nu sunt programate – SURSE

Vlad Voiculescu vrea amenzi de sute de mii de lei pentru medici, în cazul în care vaccinează antiCOVID persoanele care nu sunt programate – SURSE

Vlad Voiculescu vrea amenzi de sute de mii de lei pentru medici. Astfel, Hotărârea de Guvern urmează a fi înaintat astăzi către premier şi alte ministere au precizat surse din Guvern pentru „Adevărul”.

Vlad Voiculescu vrea amenzi de sute de mii de lei pentru medici. Vaccinarea antiCOVID trebuie să respecte programările platformeiAlte ArticoleRaed Arafat atacă UNTOLD şi NEVERSEA: „Se va ajunge la …Raed Arafat despre deschiderea şcolilor: „Este posibil …Bilanţ vaccinare 7 februarie 2021. Peste 15.000 de vaccinaţi …

Ministerul Sănătăţii are un proiect de hotărâre care vizează completarea Hotărârii de Guvern 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice. Astfel, potrivit documentului pregătit „constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 20.000”.

Ce trebuie să ştie toţi medicii:

a) nerespectarea privind programarea grupelor populaţionale prioritate, în platforma naţională de Rovaccinare, de către medicul de familie, conform fiecărei etape, cum sunt ele stabilite în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19;

b) realizarea procesului de vaccinare în centre de vaccinare, de către personalul medico-sanitar, fără a respecta programarea în platforma naţională Rovaccinare, potrivit draft-ului actului normativ, au precizat surse politice pentru „Adevărul”.

Astfel, se pare că amenzile uriaşe ar descuraja implicarea personalului medical în munca din centrele de vaccinare anti-COVID, dar şi a medicilor de familie, acest lucru adăugându-se oricum lipsei de personal medical din sistem.

Şi persoanele fizice ar plăti bani grei, fiind stabilite amezi între 30.000 de lei şi 50.000 de lei pentru „nerespectarea obligaţiei de către instituţii de a planifica personalul cu care acestea au raporturi de muncă sau raporturi de serviciu, după caz, în platforma naţională de Rovaccinare, conform fiecărei etape, astfel cum sunt ele stabilite în Strategia nr. 1.031/2020, cu modificările ulterioare, precum şi alte măsuri în domeniul sănătăţii”. Proiectul de hotărâre ar urma să intre în vigoare la 10 zile de la data publicării acesteia în Monitorul Oficial.

Vlad Voiculescu a vorbit în urmă cu o lună în rumă despre sancţionarea oricărei nerespectări a listei de vaccinare: „Dacă un coordonator al unui centru de vaccinare va binevoi să ia un vaccin care ar trebui să meargă către o persoană vârstnică, sau către o persoană cu o boală cronică sau către o persoană care are cu adevărat nevoie şi să vaccineze un amic, un vecin sau mai ştiu eu pe cine, va trebui să plătească pentru asta şi suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24 de la sfârşitul lunii ianuarie.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu: „Cea mai importantă măsură din şcoli este aerisirea. Fiecare copil poate fi un mic erou pentru el şi pentru familia sa, dacă respectă regulile”

 

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...